Едва 18-годишна, Талийда Тамер може да се превърне в първия саудитски топмодел в историята. Тези дни тя дебютира на Седмицата на висшата мода в Париж, но освен това се появи и на корицата на престижното списание "Харпърс Базар" Арабия, съобщават от "24 часа".

Вижте снимки на Талийда >>

Красавицата блести в броя за юли-август и е представена с думите:

"Може все още да не си виждал лицето й, но скоро това ще се промени."

Снимка: Instagram

Екзотичната красота на Талийда не може да остане незабелязана. Смесица е от различни култури, баща й е от Саудитска Арабия, а майка й е италианка, бивш модел, работила с известни имена в модата. Именно Кристина Тамер, с която е в много близки отношения, я научила да дефилира.

Целта на Талийда е да се превърне в пример за страната си. И това се случва в момент, в който саудитските жени най-сетне получиха правото да шофират.

"Когато бях малка, не ми правеше впечатление, че не виждам тези жени на кориците на списания, но по-късно започнах да се питам: "Защо тези жени да не могат да приличат на мен? Защо да не могат да станат модели, но запазвайки уважение към културата и страната си? Искам да представлявам саудитските жени, които са красиви и силни", казва красавицата пред изданието.

За свои идоли посочва принцеса Амира ал Талил, която също се бори за правата на жените, както и бразилската модна икона Жизел Бюндхен.

Снимка: Instagram