Днес, благодарение на Coccolino, влизаме в дома и в гардероба на Ивайла Тодорова, позната на последователите си като Ивайла Евтинджоса, за да разберем как подбира материите, които облича, как подрежда гардероба си и как дрехи на повече от 10 години продължават да изглеждат добре, въпреки, че някои от тях са втора, трета или поредна употреба.

И да, мистерията пада - ще чуем истинския глас на популярната тиктокърка.

Ивайла е родом от Казанлък, известен освен с маслодайната си роза и с магазините Second hand, които както тя се шегува, са най-много на глава от население. Едва ли има подобна статистика, но тя е натрупала завиден стаж в обикалянето им и намирането на находки, сред които сако на стойност 500 лв., с което Ивайла се сдобива за само 3 лв. или цялостен аутфит за 0.50 лв.

При наличието на толкова много дрехи в гардероба си, Ивайла има изградена стратегия за подредбата им: "В момента актуалното правило за организация е, че гардеробът ми трябва да е като градския транспорт в София - винаги трябва да има място за още един". Освен това се придържа към правилото всичките ѝ сезонни дрехи да бъдат видими, за да знае с какво разполага. Каква е нейната хитринка - може да видите във видеото.

Ивайла харесва естествените материи, но в гардероба ѝ може да се открият и други. "По-добре нещо изкуствено в гардероба, отколкото изкуствени хора в живота", споделя тя. За летните месеци обаче дрехите, които предпочита, са такива от лен и коприна и това са находки, които никога не пропуска в магазините втора употреба.

Това, което няма да откриете в гардероба ѝ са твърде прилепнали дрехи, тъй като е почитател на over size моделите и често съчетава широки дънки с още по-широка тениска или връхна дреха. Така се чувства себе си, а освен това прикрива онова, което не иска света да види. "Все пак дрехите са начин да кажем кои сме, без никой да ни е питал", с намигване допълва унфлуенсърката. "Нямам проблем да съм извън тенденцията, предпочитам да се чувствам себе си".

Относно грижата за дрехите си, Ивайла споделя, че предпочита да пере на ниски градуси и да използва качествени препарати. Така запазва тъканите и съответно дрехите за по-дълго време. Освен това задължително чете етикетите с препоръки за пране на всяка дреха, имайки лошия опит в началото на семейния си живот, когато смалява до размер на миниони някои от най-любимите дрехи на съпруга си, изпирайки ги неправилно.

Снимкa: Ангел Юруков

"Удължавам живота на дрехите, като винаги залагам на качествени омекотители. За мен това е ключов момент, за да може цветът им да продължава да бъде все така страхотен, все така да изглеждат като нови, въпреки че в моя случай са втора, трета и кой знае коя употреба. На пръв поглед винаги хващат окото. Освен това по този начин се грижим за материите и се грижим дрехите да останат с нас по-дълго".

Ивайла е изключително педантична в избора на омекотител и поради факта, че обожава ароматите

"За мен това са част от малките удоволствия в ежедневието, които ме карат да бъда щастлива. Да си легнеш в меки завивки, които ухаят чудесно или да си облечеш дреха, която е току що изгладена, съхнала на слънце, попила страхотния аромат на омекотителя, това автоматично ми вдига настроението, дори и в най-отвратителните дни. И самочувствието, разбира се".

Снимкa: Ангел Юруков

Новите серии на Coccolino са по-ароматни, показват ползвата от грижата за дрехите и са лидер в мекотата. Тъканите и дрехите не са просто неща, които хората носят, но и такива, които ги карат да чувстват, защото дрехите са важна част от живота ни и искаме да се грижим добре за тях.

С подкрепата на: Coccolino