След Лондон и Париж, в Милано също стартира днес Седмица на модата във виртуален вариант заради коронавируса, но все пак ще има и две дефилета на живо, сред които фигурира колекцията на "Долче и Габана", предава Франс прес, цитирана от БТА.

Модният форум ще продължи до петък и ще представи тенденциите в мъжката мода за сезона пролет-лято 2021 година, както и някои предварителни мъжки и дамски колекции. На Седмицата на модата в Милано са се включили 37 модни къщи, като две от тях, италианските "Долче и Габана" и "Етро", планират дефилета с физическо присъствие.

"Решихме да представим колекции с присъствието на манекени, за да дадем положителен сигнал във важен момент за модата и за града Милано. Ние осъзнаваме значимостта на виртуалните прояви, но истинското общуване е изключително важно за модния бизнес", изтъкнаха собствениците на модна къща "Елтро".

Беше уточнено, че на дефилетата с физическо присъствие ще бъдат спазени всички мерки за физическо дистанциране. Ревюто на марката ще се състои в хотел "Четири сезона", манастир от XV век, преобразен в луксозен хотел.

"Долче и Габана" ще представят колекцията си в градините на студентското градче на медицинския факултет "Хуманитас". Брандът подкрепя финансово изследователския му институт, ангажиран в борбата срещу новия коронавирус.

Седмицата на модата в Милано в хибриден вариант ще стартира с дефилета на "Прада", "MSGM", "Москино" и "Филип Плейн".