С пищното си и цветно дефиле на Седмицата на модата в Париж звездният дизайнер на "Balmain" Оливие Рустен показа, че е преодолял кражбата на 50 артикула от колекцията си - безпрецедентна случка в света на модата, съобщава БТА.

Цветя, цветове, блясък, крещящи обувки: Рустен, който понастоящем носи расти, заложи на показността, карайки публиката да забрави кражбата, за която самият той съобщи в Инстаграм в средата на септември.

"Цветя за пролетта, колко новаторско", пошегува се дизайнерът няколко дни преди представянето на колекцията.

Цветята наистина присъстваха навсякъде: в шарки, изваяни или избродирани върху мини рокли или като украса на цветни обувки на висок ток.

Снимка: БТА

Визия, решена изцяло в червено - рокля, осеяна с рози, и обувки, гарнирани с гигантска роза, беше водещият силует на колекцията.

Предизвикателната и изваяна линия на Оливие Рустен се откриваше и в ансамбли със силно изрязани и деколтирани сака и къси поли.

"Balmain" показа новата си колекция в театър "Шайо" с изглед към Айфеловата кула.

Екипът е работил ден и нощ, за да осъществи ревюто, след като в средата на септември микробусът, превозващ част от колекцията на модната къща, е бил нападнат между летището и парижкия офис на "Balmain" от въоръжени лица, които са избягали.

Оливие Рустен

Снимка: БТА

В ход е разследване по случая, но на този етап не се знае нищо за мотивите и съдбата на откраднатите артикули.

Вижте още снимки от ревюто >>>

В желанието си да предостави възможност на повече хора да изживеят тези привилегировани моменти, които светът на модата традиционно запазва за малцина избрани, "Balmain" си партнира с ТикТок, за да може мрежата да излъчва дефилетата.

На 38 години, от които 12 като артистичен директор на "Balmain", Оливие Рустен успя да превърне дефилето на френска луксозна къща, известно само на малцина избрани, в събитие, което не може да бъде пропуснато от модните фенове.

За разлика от повечето дизайнери, които култивират дискретността, самият той е звезда, популяризираща бляскавата естетика за силната и свободна жена.

Популярността на Оливие Рустен претърпя обрат след излъчването през 2019 г. на документалния филм "Момчето чудо", в което осиновеният от семейство в Бордо дизайнер от етиопски и сомалийски произход разказва за търсенето на биологичната си майка.

Шер изгледа дефилето в компанията на любимия си Александър.

Снимка: БТА