Супермоделът Кейт Мос, бившата певица от "Спайс гърлс" Виктория Бекъм и грайм изпълнителят Стормзи бяха сред известните лица, които присъстваха на възпоменателна служба в Лондон за покойната модна дизайнерка Вивиан Уестууд, съобщи БТА.

Много от гостите на службата, организирана в лондонската катедрала "Саутърк", бяха заложили на класическата мода на Уестууд с тартанов десен и цветни, дръзки кройки.

Снимка: БТА

Вивиан Уестууд, призната за пънк легенда, която освен изключителна дизайнерка беше и видна екоактивистка, почина на 81-годишна възраст през декември.

Бившата "спайска" Виктория Бекъм, преквалифицирала се в модна дизайнерка, носеше прилепнала черна рокля с дълги ръкави. Изцяло в черно бяха редакторът на британското издание на "Вог" Едуард Енинфул и грайм изпълнителят Стормзи.

Виктория Бекъм

Снимка: БТА

Супермоделът Кейт Мос беше избрала черна рокля с флорален дизайн и черен блейзър, докато дъщеря й Лила Грейс беше съчетала облеклото си с червена чанта на Уестууд.

Актрисата Хелена Бонам Картър, залагала на пънк стила на покойната дизайнерка за много събития, отдаде почит към нея с тоалет с тартанов десен в червено и лилаво, гарниран с перлена огърлица на Вивиан Уестууд.

Хелена Бонъм Картър

Снимка: БТА

Художничката Трейси Емин, дългогодишна приятелка на модната икона, носеше тъмно дълго палто и тартанов шал.

Американската актриса Ел Фанинг, която си е сътрудничила неведнъж с Вивиан Уестууд, също беше забелязана на службата в изцяло черен ансамбъл.

Певицата Палома Фейт носеше лилав пуловер под рокля в ръждивочервено с флорални шарки, съчетана с червени обувки, докато актрисата Кристина Хендрикс беше облечена в карирано палто-рокля в тъмносиньо и черно.

Актрисите майка и дъщеря Ванеса Редгрейв и Джоли Ричардсън бяха избрали тоалети в жълтеникаво-кафяви тонове.

Ванеса Редгрейв и Джоли Ричардсън

Снимка: БТА

Сред гостите на възпоменателната служба за Вивиан Уестууд бяха също водещият Джонатан Рос, фронтменът на "Праймъл скрийм" Боби Гилеспи, певците Боб Гелдоф и Ник Кейв, американската певица и авторка на песни Бет Дито и други.

Боб Гелдоф

Снимка: БТА

Вивиан Уестууд се появява на модната сцена през 70-те години на миналия век със своите андрогинни модели, тениски с лозунги и непочтително отношение към обществото. През цялата си кариера тя продължава да прекрачва границите. Нейно дело са някои от най-известните творения в модата, сред които булчинската рокля на Кари Брадшоу във филма "Сексът и градът" от 2008 г.