В неделя вечер бяха раздадени 91-ите награди Оскар. Звездите избраха за червения килим цветни тоалети, изработени с много фантазия. В някои случаи твърде много.

Вижте снимки >>

Някои модни критици никак не харесаха яркочервената рокля от "Живанши" на Рейчъл Уайз. В горната си част тя бе изработена от гума, а надолу никак не ласкаеше талията на звездата.

Още снимки от червения килим >>

Снимките от церемонията >>

Оказа се, че и наградените с Оскари дами никак не са застраховани от грешен моден избор. Победителката в категория "Актриса в главна роля" Оливия Колман се появи в странна тъмнозелена рокля, комбинирана с неподходяща наметка от тюл. Хана Бийчлър, която взе Оскар за "Сценография" за "Черната пантера" впечатли негативно критиците с огромния орнамент в горната част на яркочервената си рокля.

На партитата след Оскарите две легендарни спортистки направиха впечатление с лошия си избор на тоалети. Серина Уилямс се появи в черна дантелена рокля с тъмносини цветя, изработени от пайети, която никак не подхождаше на фигурата й. Линдзи Вон смени два разголени тоалета в черно и в бяло, които също бяха със спорна дизайнерска стойност.

София Вергара пък се появи на партито на "Венити феър" с черна рокля, изобилстваща от пухкави детайли. Макар да разкри щедро гърдите на колумбийската звезда, тоалетът бе по-скоро натруфен.

Линдзи Вон

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Линдзи Вон

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сред най-зле облечените знаменитости на партито на фондацията на Елтън Джон модните наблюдатели откроиха "бледолилавото прегрешение" на Леона Луис, заложила на рокля и грим в този цвят.

Критичният поглед на модните специалисти не подмина и Румър Уилис, избрала натруфена зелена рокля с висока яка, дантела и копчета в червено и златисто, съчетана с черни обувки на платформи.

Недоумение породи и изборът на манекенката Лидия Хърст - искрящо худи, съчетано с блестяща сребриста пола. В сребристо беше издържана и роклята на актрисата Тора Бърч, която обаче според наблюдателите бе твърде неофициална за нощта на Оскарите.

София Вергара

Снимка: Getty Images/Guliver Photos