Шарлот Казираги, дъщеря на принцеса Каролин от Монако и племенница на монарха принц Албер Втори, стана посланик на модна къща Chanel за 2021 година, съобщи сп."Пийпъл", цитирано от БТА.

Вижте снимки на Шарлот Казираги >>

Тя ще е посланик и говорител на модната къща от 1 януари 2021 г., стана ясно от съобщение в Инстаграм на френската модна къща.

Внучката на принцеса Грейс Кели е на 34 години. От Chanel съобщиха, че решението е естествено продължение на дългогодишните отношения с Казираги, "основани на доверие и приятелство", чието начало поставя Карл Лагерфелд.

В черно-бял видеозапис, разпространен от модната къща, Шарлот Казираги споделя, че се чувства, "сякаш е родена в Chanel и си спомня за снимки, които легендарният дизайнер Карл Лагерфелд е направил на майка ѝ, докато е бременна с нея и е облечена в модели на модната къща. Казираги отбелязва също, че на тържеството за сватбата си с Дмитрий Расам през юли 2019 г. тя носи един от последните модели на прочутия дизайнер, а цялата ѝ визия е допълнена от неговата наследничка в модната къща Виржини Виар, с която са близки приятелки.

Сватбата на Шарлот Казираги и Димитри Расам

Снимка: Instagram

Казираги обяснява в клипа, че няма да бъде "просто муза, а ще допринася" за успеха на бранда и че част от отговорността ѝ е да подчертае и пренесе посланието на Chanel за овластяване на жената.

За пръв път Казираги ще влезе публично в новата си роля при представянето на колекцията пролет/лято 2021 г., създадена от Виар. Фотосесията с колекцията вече бе заснета в историческата Вила ла Вижи - бившата резиденция на Лагерфелд в Монако. В нея дизайнерът за пръв път снима Казираги за Chanel през 2012 г., там бе и приемът за сватбата ѝ през лятото на миналата година.

Казираги и Виар вече обявиха и нова поредица литературни салони, които ще се провеждат в апартаментите на легендарната Коко Шанел на ул. "Камбон" в Париж, над бутика ѝ. Всеки месец там ще гостуват водещи писателки и актриси. Първата такава среща ще е през януари, по време на седмицата на модата в Париж и ще се стриймва на сайта на Chanel.