Краят на май и началото на юни е онова междинно време, когато се чудиш пролет ли е, лято ли е, дали всеки момент няма да завали или пък денят ще бъде толкова горещ, че ще е нелепо да си със затворени обувки. Променливото и неочаквано време е причина и за още куп въпроси, свързани основно с гардероба: "Да си взема ли връхна дреха?", "За яке е топло, но с какво да се наметна вечер?", "Няма ли да ми е студено само по тънка блуза?".

Какво да облечем в края на пролетта, така че да сме готови за всякакви изненади, а и да изглеждаме по градски добре? Предлагаме на вашето внимание една редакционна селекция, фокусирана върху предложенията на компанията с шведски произход Mark O'Polo - символ на качество и премиум отношение към ежедневната мода.

Всяка година брандът създава осем колекции, подчинени на мотото "Свободата да бъдеш себе си" и подходящи дори за междинните сезони. В края на май пролетната колекция вече хвърля едно око и към морето, затова ще включим и някои ваканционни аксесоари за жени, а и за мъже.

Шопинг идеи за нея

Градският стил в натурални цветове

Снимка: Сирма Маркова, URBN.dir.bg

Няма нищо по-хубаво от възможността тялото да диша с естествени материи, а те някак по подразбиране хармонизират с натуралните цветове. Заложете на широк светъл панталон от лен в мъжки стил - мода, типична за края на 80-те и началото на 90-те. Якето също е в твърдо завърналия се вече осемдесетарски стил - късо и от бял деним. Към тази комбинация от Marc O'Polo предлагат да добавите една тънка тениска и (за всеки случай) една по-топла блуза - в случая плетена и с цвят на нежна лавандула. Колкото и да сме за ограничаването на използването на животински кожи, то не е добра идея за коланът и портмонето да бъдат от еко кожа. За тях най-добре подхожда естествената кожа, защото само тя може да осигури необходимата стабилност и здравина.

И спортният стил може да е елегантен

Снимка: Сирма Маркова, URBN.dir.bg

Черно-бялото райе винаги ще присъства в летните спортни дрехи, носейки в себе си нещо от моряшкия приключенски дух. В случая класическото райе се предлага върху блуза от органичен памук, която можете да облечете по време на пътуване, за излет, а защо не и за морето. Черната тениска с типографски спортен мотив си е класическо предложение в колекциите на Mark O'Polо за пролетта. Полата също е черна, а коланът е с моряшко райе. Към този аутфит спокойно може да се прибави и бейзболна шапка.

Шопинг идеи и за нея, и за него

Снимка: Сирма Маркова, URBN.dir.bg

Монохромните светли визии са подходящи както за него, така и за нея, а ленът и памукът играят основна роля, когато говорим за светли цветове. В случая имаме миксирана визия от нюанси на бялото. От искрящо до натурално оцветено и кремаво, това винаги ще бъде цветът на топлото време.

За мъжете предложението е за бели бермуди от лен и свободна ленена риза. За жените ежедневно добро решение е носенето на класическа кройка дънки по тялото от бял деним и ленена блуза с лежерна кройка. Черната бейзболна шапка е добър контрастен акцент.

И нещо универсално за плажа...

Снимка: Сирма Маркова, URBN.dir.bg

Помислихте ли вече за плажа? От Marc O'Polo имат предложение и за любимите летни дни с тази стилна хавлия за плаж.

Побързайте, че времето за лятната отпуска май съвсем наближи...