Френската модна къща "Yves Saint Laurent" организира дефиле на открит подиум, озарен от светещата Айфелова кула, за да представи колекция от елегантни вечерни облекла на дизайнера Антъни Вакарело, съобщават чуждестранните медии.

С падането на нощта гостите, сред които бяха поп звездата Роуз от южнокорейската група "Blackpink", Зоуи Кравиц и Хайли Бийбър, се придвижваха бавно в залата под надвисналите облаци, спирайки за селфита пред огромен фонтан с течаща вода.

Моделите изплуваха от тъмнината, проправяйки си бавно път надолу по широки стълби, преди да заобиколят фонтана на високи токчета.

Вижте снимки >>

Те носеха прозрачни, прилепнали по тялото рокли, гарнирани с елегантни кожени палта с подчертани рамене в стил 80-те години на миналия век, които галеха пода. Качулки напомняха за времето на разцвета на покойния дизайнер Ив Сен Лоран, основал модната къща.

В миналото той превръща качулките в един от най-емблематичните си елементи, така че вероятно би погледнал с добро око на творенията на Антъни Вакарело, който черпи вдъхновение от този стил и го използва, за да го разгърне, пренасяйки го в настоящото.

Снимка: АР/БТА

Масивни гривни и обеци - основен почерк на моделиера, допълваха визията на дефилиращите манекенки. Оскъдни ансамбли контрастираха с ефектни златни обеци.

Придържайки се предимно към приглушени или карамелени тонове, Вакарело насочи вниманието към силуетите - стройни, без излишни украшения, на моменти с драперии и асиметрични кройки.

Снимка: АР/БТА

В колекцията не липсваха и къси рокли върху прегърнали тялото фланелки, чиято предизвикателна естетика крещеше за чувствено удоволствие, предава БТА.

След дефилето, отбелязало края на втория ден от Седмицата на модата в Париж, специалните посетители, сред които Карла Бруни и Роси де Палма, позираха за снимки с приятели.

Снимка: АР/БТА