С лятно настроение новият брой на списание "Булка" представя горещите тенденции за сезона. На корицата е Елена Караколева - "Мисис България" и "Мисис Европа", с хитов модел, изработен от 15 метра копринен тюл и органза в екрю, светло синьо, сребристо и черно, а специално създадената дантела е френска и изобразява магнолии и птици колибри.

Вижте сватбени рокли за лятото >>

Палавите емоции ще са запазена марка на сватбеното лято. Идва сезонът на противоречията - възраждащата се класика се сблъсква с необичайните и смели дизайнерски интерпретации. Булките привличат поглед в черно и червено, деколтето става все по-щедро, а наред с това се усещат ретро полъх и копнеж по традицията.

Рокля от приказките

Много момичета от деца мечтаят да се омъжат в роклята на истинска принцеса - с въздушна, обемна и лека пола. Този сезон вълшебствата стават реалност. Тоалетът от кралската сватба - може би онзи, с който Пепеляшка е минала под венчилото, е превърнат в модна тенденция, широко застъпена в колекциите за лятото. Пелерината - още един елемент, който свързва булчинската рокля с приказките, е в центъра на събитията. Елегантното наметало ще бъде оценено и от младоженките със закръглени рамене, и от предпочитащите по-скромно облекло.  

Сексапил до безкрай

Това лято ще бъде горещо, много горещо. На челна позиция излизат роклите, които разголват раменете и гъделичкат фантазията, привличайки вниманието към леката вдлъбнатина между гърдите. Подобна горна част всяка година намира място в колекциите за топлите сезони. За пръв път обаче сексапилният тренд навлиза в сватбената мода. За булките, които не се свенят да покажат малко повече, е дълбокото деколте, стигащо чак до талията, което свенливо е прикрито с прозрачна тъкан. А така силуетът става по-издължен и строен.

Снимка: Списание "Булка", Александър Нишков

Ретро ръкави

Очарователните и малко инфантилни къси ръкави - фенери и дългите пищни варианти напомнят за барок и рококо. Подобна рокля ще ви накара да се почувствате като дама от отминала епоха. А образът може да бъде допълнен с подходящите тематични аксесоари. Добра идея са и романтични волани, които не са толкова лекомислени като при класическите летни тоалети.

Вечната Русалка

Роклята тип "Русалка" отново превзема модните подиуми. Този летен хит премахва излишната строгост на дрехата и я прави доста по-женствена и кокетна. Уверената в себе си младоженка не залага на тежки тъкани и разкошни романтични детайли. Тя се чувства удобно в минималистична рокля, която подчертава красотата й, а единственото бижу е ослепителната й усмивка.

Снимка: Списание "Булка", Александър Нишков

Наравно с мъжете

Панталонът отдавна навлезе в сватбената мода, но понякога от самата булка се иска забележителна храброст, за да се появи в костюм, отхвърляйки традициите. Тя заявява за себе си като за съвременна жена, готова да разбие всички канони. А интересният корсет, декориран с перли, се съчетава идеално с елегантния модел.

Готически полъх

Въпреки че черното изглежда неподходящо за най-важния ден, дизайнерите предлагат атрактивни тоалети, изпълнени изцяло в този цвят. За булките, решили да загърбят класиката, но само отчасти, се предлагат бели рокли с тъмни аксесоари. Те изглеждат смели, готически и доста необикновени. Искате ли да акцентирате върху талията, може да го направите с изразителен колан. Най-интересната версия на този аксесоар е в черно или червено. Все по-често в сватбените колекции се среща синьото. Което си има своето обяснение - в Средновековието се е смятало за символ на чистотата и непорочността.

Кабаре

Преди години Лайза Минели изпя "Животът е кабаре", а сега тези думи са въплъщение на сватбената мода. Украшенията с меки и пищни пера са доста популярни. Акценти в булчинския тоалет са малките, но многобройни апликации от цветя. Късите воали и вечните диадеми това лято са заместени от невероятно дългото, украсено с цветчета или кристали було, а дизайнерите го съчетават с разкошни рокли.

Снимка: Списание "Булка", Александър Нишков