Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура, съобщи БГНЕС. От телевизията припомнят, че на 12 април bTV се е съгласила да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени.

"Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до вчера, 21 април, съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпи в bTV. За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда.

След като Мъгърдич Халваджиян не прие поканата на bTV да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV прекрати едностранно договора му като жури на "България търси талант
" - във връзка с гореописаните факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията Global Films, изпълнителен продуцент на "България търси талант", посочват от телевизията.

На пресконференция на 11 април Магърдич Халваджиян заяви, че bTV започва да налага цензура на "Господари на ефира", нещо, което не се е случвало никога преди.

"И преди е имало натиск, ние не сме се поддавали. Седим зад гърба на екипа на предаванията и подкрепяме материалите. Това е нашето чувство за свобода", продължи Халваджиян. Ние сме изградили имидж, бъдейки точни, никога не сме позволили някой да ни използва като маша в ръцете си", допълни на пресконференцията продуцентът на "Господари на ефира" и "Пълна лудница".

Свалянето от ефир на двете предавания е решение на "Глобал вижън", не на bTV, каза тогава Халваджиян. Много е лесно да кажеш, че не сме прецизни в договора си. В изявлението на bTV се вижда липсата им на доводи, то е жалко и смешно, каза още продуцентът.

Още по-остро Халваджиян коментира писмото, изпратено от ръководството на bTV до водещите на "Господари на ефира" и "Пълна лудница", наричайки го мерзко и ниско. Според Халваджиян с това се цели разделянето на водещите и продуцентите.