Надписът "Оставка" грейна на сцената в момента, в който Роджър Уотърс изпълняваше песента си “ „Mother”, след стиха, в който пита: “Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?” и вместо оригиналния превод „в никакъв случай”, с вулгарен подтекст, на български се изписа думата "ОСТАВКА". Веднага след това целият стадион започна да скандира.

Роджър Уотърс взриви българската публика с грандиозното шоу на националния стадион "Васил Левски". Огромната сцена, издигната в сектор Г с височина 12 метра и широчина 150 метра, зарадва хилядите му фенове, които пяха с него до последната песен.

Нека поправим дисбаланса между хората, призова той и не скри, че прекрасно знае, че с музиката му е променила света, пише vsekiden.com. "По-лесно е сега да преминем зад бариерите от религиозни и идеологически различия и да започнем да ги разбиваме. Да не разхищаваме ресурсите на малката ни планета, за да създаваме армии и оръжия", каза пред своята публика изпълнителят и определи като най-дебела стената на езиковата бариера.

"Лесно мога да бъда докоснат, лесно се поддавам на емоции. Всяка вечер се срещам с ветерани от войната по време на шоуто - идват поне 20, за да са част от спектакъла. Една вечер един от тях препречи пътя ми. Застана срещу мен, здрависахме се и той каза: "Баща ти щеше да се гордее с теб". Просълзих се", разказва емоционална случка Уотърс и признава, че любовта го прави щастлив.

"Световната обиколка на "Стената" започна през септември 2010-а, вече има 2010 концерта", радва се на съвпадението изпълнителят. Решили шоуто да има послание, свързано с всяко актуално събитие на планетата.