Като ментор на момичетата в "X Factor" Саня Армутлиева покани британската звезда Джеймс Артър за свой съветник. Той бе силно впечатлен от таланта на 16-годишната Михаела Маринова, която показа цялата си вокална увереност с баладата "Bound To You" на Кристина Агилера. В миналия сезон Михаела си бе спечелила правото тази година директно да се класира за "Къщите на съдиите". Тя обаче предпочете отново да се яви на кастингите, за да изживее цялата тръпка и да заслужи участието си. За нея Джеймс Артър беше категоричен, че  е най-добрата и вече е супер звезда. Вижте снимки >>



От момчетата най-хубав тембър показа Мирян с "To Love Somebody". Васил Найденов се пошегува, че му идело "да го ритне", защото липсвала само малко импровизация. Мария Илиева разчита и на Славин, който подсилва отбора й с високия си тембър.

Братята Иво и Пламен, единствените, които се явиха като завършен дует на кастингите, впечатлиха ментора си Заки и дуетната му половинка от Авеню Боби. „Дали биха могли да отприщят енергията си на сцената, или винаги ще са толкова обрани”, се запитаха Авеню.

„Винаги съм харесвала по-зрелите мъже. Той определено има класа и стил”, с тези думи Мариана Попова коментира представянето на 57-годишния Атанас Ловчинов. И двамата обаче не успяха да сдържат сълзите си, когато 28-годишният Момчил изпълни песента на Сленг „Мой свят” - сякаш Дими прозвуча в тази песен, коментираха двамата.