Миналата година Лейди Гага издаде джаз албума "Cheek to Cheek" с Тони Бенет. Той спечели награда "Грами", а двамата изнесоха 36 концерта с песни от него.

Екстравагантната певицата и композитор възторгна залата и социалните медии с изпълнението на песни от "Звукът на музиката" на тазгодишните "Оскари", а този месец тя пусна новата си песен "Til It Happens to You", която ще влезе в документален филм за изнасилванията в американските университети.

Гага е избрана за наградата, защото е "ключова влиятелна фигура, която задава посоки на обществения дебат", обяснява мениджмънтът на компанията зад развлекателната медия, съобщи "Дневник".

"Няма друга жена, която да доминира над вкусовете в популярната култура и над нейната еволюция толкова, колкото нея днес", каза той, цитиран от Ройтерс.

Лейди Гага планира още един албум за следващата година. Тя се снима и в петия сезон на сериала "Зловеща семейна история".

Церемонията "Жените в музиката" отдава почит на 50-те най-влиятелни дами на ръководна длъжност в музикалната индустрия, припомня Асошиейтед прес. Миналогодишната "Жена на годината" на изданието беше Тейлър Суифт. 

Тази година Лейди Гага получи награда "Съвременна икона" на церемония в Залата на славата на композиторите.