След по-малко от месец започва новата учебна година. Нужна ви е нова ученическа раница за детето, но как да изберете най-добрата? Вижте 5 важни правила, които могат да направят изборът ви по-лесен:

1. Изберете ортопедична чанта за детето. Най-добрите имат специална седалка, която равномерно разпределя натоварването на раницата,  образува правилна стойка и не натоварва гръбначния стълб. Имайте предвид, че чантата с ученически пособия не трябва да надвишава 10% от теглото на детето.

2. Добре е чантата да има светлоотразителни ленти за безопасност на детето по пътя към училище.

3. От гледна точка на удобство раницата трябва да има и повече джобове и прегради, така че търсенето в нея да не губи много време.

4. Обърнете внимание и на презрамките на ученическата чанта. Те не трябва да бъдат прекалено слаби, за да се предотврати рязане и триене в раменете на детето. За целта е хубаво да имат специални меки вложки. Дължината им трябва да може да се регулира, което прави раницата удобна за носене при всякакви метеорологични условия, независимо от облеклото.

5. Ученическите раници са удивително разнообразни и по дизайн. Ако детето е в началните класове, то приоритет са приказните принцеси и феи, герои и животни от анимационни филми, както и различни цветни орнаменти. Трябва да знаете, че детето трябва да изпитва естетическата наслада от вида на раницата, защото ще я носи най-малко една година.

В магазините също имат широк спектър от раници за тийнейджърките, които сами си ги избират. Тук модата избира дизайна на моделите. Задачата на родителите е само да следят за спазването на изискванията за безопасност. Обикновено тийнейджърдските ученически чанти са с по-леки форми, отколкото за по-малките ученички, но те все още имат презрамки.