Има три типа деца. Най-рядко срещаният вид са тези, които вярват безусловно на родителската преценка и ядат плодове и зеленчуци в промишлени количества.

Вторият вид са тези, които ядат или само плодове или само зеленчуци. За жалост на родителите ми, аз например спаднах именно към тях. Като дете се разбирах със зеленчуците, но видех ли плод положението ставаше "грамофон свири, майка плаче". Още си спомням как татко често пристигаше при мен понесъл, уж небрежно, чиния с прясно нарязана ябълка, която се слагаше до мен "та ако случайно съм гладна...току виж се излъжа".

А третият и най-страшен вид деца са тези, които не ядат нито плодове, нито зеленчуци. Тежко бреме за отговорните родители, които искат децата им да растат здрави, щастливи и енергични.

Днес на фокус ще поставим една рецепта за закуска, която ще се хареса дори и на най-капризните и гарантирано ще бъде изядена от всички малки сладури. Става въпрос именно за класическата комбинация от пресен банан и шоколад.

Ако сме ви хванали неподготвени, отидете в магазини Кауфланд, където може да намерите огромно многообразие от едното и от другото- от свежи плодове и зеленчуци до течен шоколад и преса за сандвичи.

От немската верига предлагат на сайта си списък рецепти с креативни варианти за закуска и обяд, подходящи както за училище, така и за офиса.  Всички рецепти можете да намерите ТУК!

Приготвяне:

1.  Всяка филийка се намазва с течен шоколад. Бананите се нарязват на тънки шайби и се поръсват с лимонов сок. След това се нареждат върху хляба, като трябва леко да се застъпват (като люспи на риба).

2.  На тясната страна на филийката се изрязва триъгълник като уста на рибата и изрязаното триъгълно парче се слага като опашка в другия край на хляба.

3. Гроздето се измива, зърната се разрязват на половина и едната половинка се поставя като рибешко око върху хляба.