*Материалът е изготвен със съдействието на Versuni България

Върнахте ли се от морето? Знам, знам и аз така, но догодина пак. Ако трябва да съм честна обаче, обожавам да прекарвам време вкъщи. Мисля, че ако прекрасната българска дума "домошар" трябваше да се визуализира по някакъв начин, то това бих била аз. В допълнение, руса, дългокрака, с добър нрав, а и скромна.

След летните приключения, месец септември има своите предизвикателства, но е и моментът за ново начало. В моя случай, това е дете в първа градинска група. Хиляди родители изпращат първокласници, а според статистиката, най-много хора решават да сменят работата си през август и именно през септември отварят нова страница в професионалното си развитие (при мен се случи точно така). Освен това, септември някак започва да носи уюта на дома, на есента, на споделените моменти със семейството.

Замисляли ли сте се без какво не можете във вашия дом? В топ три неща на моя списък са: топла вода, комарник и прахосмукачка. След това мога да продължа с пералня, ластик за коса, добри съседи. Супер банални неща, сигурна съм, че и при вас е така.

Затова ако и вие сте като мен - жена на... всъщност възрастта няма никакво значение, работеща активно, грижеща се за семейството, а.k.а. дете, мъж, куче и риби, и балансираща с време за себе си - със сигурност ви трябва добра прахосмукачка. Вертикална прахосмукачка. Безкабелна вертикална прахосмукачка. Безкабелна вертикална прахосмукачка за сухо почистване и активно измиване! Безкабелна вертикална прахосмукачка за сухо почистване и активно измиване Philips AquaTrio Серия 9000! Защо ли? Нека ви разкажа.

Борис Димитров за Dir.bg

По мои наблюдения, септември е и месецът, в който обръщаме повече внимание на дома и често тогава правим освежаване, дълго обмисляно разместване, допълване на колекцията от декоративни възглавнички и по-старателно почистване.

Аз обичам вкъщи да скърца от чистота - и не само по време и след "есенно почистване". Когато легна на пода и погледна поне в три посоки, не искам да виждам нито прашинка. Но реалността показва, че често откривам кинетичен пясък (само този, който не се е подхлъзвал на кинетичен пясък, не знае колко е непредсказуем), трохи и сигурни белези, че в дома живее сърнист късокосмест, но за сметка на това "многокосмест", пинчер. Затова ми трябва добър партньор в мисия "Есенно почистване".

Борис Димитров за Dir.bg

Винаги започвам почистването от детската стая. Някак си, ако там се справя, всичко друго ми се струва като детска игра. Ето в каква последователност действам:

  1. Свалям и изпирам пердетата. Колко често ги перете вие? Признайте си, че също като мен всеки път си обещавате, че ще ги перете веднъж на три месеца, но го правите не повече от два (да не кажа един) пъти годишно. Изперете едно перде, след като довършите статията. За нищо, пак заповядайте! ✔️
  2. Почиствам прозорците. Това никак не ми е любимо занимание, но в него мъжът ми се включва с нескрит ентусиазъм. И аз не знам защо, но за мен е добре дошло. ✔️
  3. Не пропускам первазите и радиаторите. Разбира се, често бърша прах, но за по-добро почистване на труднодостъпни места, като ъгълчетата на первази на прозорец и под, както и между оребренията на радиатора, разчитам на конфигурацията за ръчно почистване на Philips AquaTrio Серия 9000 - чрез нея, прахосмукачката се превръща в малък, но достатъчно мощен уред, с който почиствам във вътрешността. ✔️
  4. Преминавам през стените. Използвам ръчната конфигурация и за почистване на ъглите. Тя разполага и с по-дълъг накрайник, предназначен за ъгли и цепнатини, който доста улеснява достигането почти до тавана само с едно протягане на ръка. Винаги се намира по някоя изостанала паяжинка, което ме навежда на мисълта, че някъде има малко сладко паяче. Силно вярвам, че влиза вкъщи, прави тук-там поразии, за да ме дразни, и си излиза по живо по здраво. ✔️
  5. И накрая, за разкош, почиствам пода. След като всички играчки са сортирани по вид, материал и цвят (шегувам се) и са прибрани в шкафове и кутии (не се шегувам), идва ред на Негово Величество пода. И тук силата ми е утроена. ✔️

Борис Димитров за Dir.bg

Вие опитвате ли да въвличате децата си в чистенето? Аз го правя редовно и всъщност е много успешно. Според мен, това е не по-малко важно от изграждането на навика за миенето на зъби и трябва да се възпитава от ранна детска възраст. На 3-годишния ми син му харесва и доста често сам поема инициативата да почисти. (Преди да стана родител, винаги са ми изглеждали странно играчките за деца тип домакински уреди - прахосмукачка, ютия, пералня. Сега разбирам колко полезни са те.) Освен това, вкъщи сме създали донякъде негласно правило - когато има нещо за домакинстване, всички се включват и така времето за свършване на задачата, в нашия случай, е близо тройно по-малко. А това е важно.

В днешно време, един от най-важните ни активи е времето. Безспирно, невъзвръщаемо и сякаш препускащо, не обичам да го губя в излишни "движения". Най-неоправданото губене на време е час и половина, които отделям за маникюр (убедена съм, че може и за час), изчакване на опашка за плащане на битови сметки, свързване с оператор и чистене на пода 2 пъти - за изсмукване и измиване.

Маникюристката я смених, плащам всички сметки онлайн, опитвам се рядко да звъня на услуги, предвиждащи свързване с колцентър, а за чистенето използвам новата безкабелна прахосмукачка Philips AquaTrio Серия 9000 - 3 в 1, със система за едновременно сухо почистване и активно измиване на пода. Доказано е, че накрайникът AquaSpin, който осигурява сухо почистване и активно измиване на твърди подови настилки, ефективно премахва до 99,9% от бактериите (потвърдено от тестовете, направени с бактерии Staphylococcus aureus, в конфигурация за сухо почистване и активно измиване, като се използва само вода) с едно преминаване. Разбира се, функциите на прахосмукачката позволяват и само сухо почистване, чрез смяна на накрайника. В този режим прахосмукачката улавя до 98% от праха и замърсяванията с всяко движение. Но, доверете ми се, по-често ще избирате да използвате комбинация от двете. Донякъде по същия начин стои и въпросът с преминаването към вертикалната конфигурация на уреда.

Борис Димитров за Dir.bg

Когато за първи път имах досег с вертикална прахосмукачка, ми се стори някак странно маневрена, сякаш трябва да я овладявам, като жребче, току що научило се да галопира. Всъщност, най-новото предложение от портфолиото на Philips дава такава лекота на движението и достигане на труднодостъпни места, което ми помага да имам скърцащ от чистота под.

Борис Димитров за Dir.bg

Друго голямо предимство е, че Philips AquaTrio Серия 9000 е безкабелна. Това наистина е страхотно удобство. А притеснението, че батерията ще свърши по време на чистене не съществува. В нормален режим, издръжливостта е до 45 минути, а в турбо режим с включен LED накрайник за сухо почистване - 25 минути, което е напълно достатъчно.

В графата "не особено любими неща за правене" се подрежда почистването на четките на прахосмукачката. Шах с пешката и по тази точка - от страна на AquaTrio Серия 9000, и никакъв шанс за реми (бел.ред. равенство). Патентованата технология с четки с висока скорост на въртене и с постоянен приток на чиста вода всъщност позволява самопочистването им. Правилно прочетохте! Замислете се как сте го правили досега. Честно казано, поне при мен, е било плод на въображение и изобретателност - мокри кърпички, четки за зъби, разглобяване и общо взето щуротии. И не достатъчно често! Освен това благодарение на системата Aqua Diffusion, която веднага заключва мръсната вода в отделен контейнер, я изхвърляте без да се налага да докосвате мръсотията. Просто я изсипвате!

А 2 в 1 станцията, която съхранява AquaTrio и придружаващите я аксесоари на едно място, същевременно осигурява възможност за автоматично самопочистване на устройството и микрофибърните четки в рамките на по-малко от 4 минути. Philips AquaTrio Серия 9000 разполага и с усъвършенстван цифров LCD смарт дисплей, който предлага изчерпателна информация по време на и в края на процеса по почистване. С едно докосване на екрана, нивата на влага се регулират, за да се справи уредът с по-упорити замърсявания. Дисплеят проследява в реално време нивото на наличната батерия. Той предлага възможност за използване на цветно кодирани анимации и QR кодове за напътствия, стъпка по стъпка.

Снимка: Борис Димитров за Dir.bg

Ако мога да обобщя защо прахосмукачката AquaTrio Серия 9000 на Philips е правилният избор: единственото безкабелно решение с 3 конфигурации - само сухо почистване, комбинация от сухо почистване и активно измиване, ръчна прахосмукачка, която отстраняване различни типове замърсявания, включително разляти течности, и, освен всичко това - със самопочистващи се четки. Това е решението за хигиенично чист дом. Аз го заслужавам. Вие и вашият дом - също.


*Материалът е изготвен със съдействието на Versuni България