Светът около нас непримиримо се променя и адаптира към нарастващите нужди на потребителите - към дигитализация, повишаване на ефективността, освобождаване на време за личностно развитие, по-добър вътрешен баланс. Всяка сфера се иновира все повече с всяка изминала година, и обучението не остава по-назад. Нови системи за образование, нови учебници и помагала, дори обновено и иновативно оборудване в класните стаи са само част от елементите, които целят подобряване на учебния процес.

На сцената на образователната сцена се откроява иновацията на LG в лицето на дигиталните им дъски - продукт, който подобно на всички останали продукти от портфолиото на технологичната компания, впечатлява индустрията с иновации и ефективни решения. Дигиталните дъски на LG ще преобразят образователната среда, предлагайки модерен начин за ангажиране на учениците, същевременно подобрявайки учебните резултатите. Тези революционни устройства съчетават удобството на традиционната дъска с гъвкавостта на съвременните технологии, което ги прави съществена инвестиция за всяка прогресивно мислеща образователна институция.

Снимка: LG

Едно от основните предимства на дигиталните дъски на LG е техният удобен за ползване интерфейс. Учителите могат лесно да се ориентират в интуитивното меню и да получат достъп до широк набор от функции, като например безжично споделяне на екрана. Това опростено изживяване позволява на преподавателите да се съсредоточат върху провеждането на интересни уроци, без да се затрудняват от технически трудности. Също така, предлага функции като преглед в няколко прозореца и режим "картина в картина", което прави преподаването по-ефективно. Този иновативен инструмент позволява на учителите да показват два или повече материала едновременно на един екран, без да е необходимо да превключват между различни прозорци.

Друга причина за въвеждането на дигиталните дъски на LG в учебната система е способността им за безпроблемна интеграция със съществуващите образователни технологии. Учителите могат да свържат лаптоп, таблет или смартфон към дъската, което им дава възможност за достъп до множество онлайн ресурси и мултимедийно съдържание. Тази гъвкавост позволява по-динамично и персонализирано учебно преживяване, съобразено с различните учебни цели и подход на учене.

С LG CreateBoard учителите могат лесно да съхраняват, изтеглят и изпращат ресурси. Файловете могат да се съхраняват и изтеглят директно от Google Drive или OneDrive, както и да се извлекат от USB устройство. Това оптимизира подготовката на урока и позволява бързо споделяне на съдържанието с учениците.

Снимка: LG

За да се възползват напълно от потенциала на дигиталните дъски, преподавателите могат да проучат различни приложения и стратегии. Например учителите могат да използват инструментите за анотиране, за да подчертаят ключовите понятия от урока, да използват диаграми или да решават математически задачи в реално време. Този интерактивен подход помага на учениците да разбират и запаметяват по-добре информацията, което в крайна сметка води до подобряване на академичните резултати.

Нещо повече, LG CreateBoard са проектирани така, че учениците да могат да участват активно в уроците, като използват пръстите си за да пишат, рисуват или манипулират съдържанието на големия дисплей с висока разделителна способност. LG CreateBoard поддържа до 40 едновременни точки на докосване. С разнообразни образователни инструменти като линийка, таблица и лепящи се листчета, което прави ученето с тях по-креативно и забавно. Този практически подход не само ангажира учениците, но и насърчава критичното мислене и уменията за работа в екип.

Дигиталните дъски на LG могат да се използват за улесняване на дистанционното обучение и сътрудничество. Благодарение на вградените възможности за видеоконферентна връзка учителите могат да се свързват с ученици, намиращи се в различни класни стаи или дори в различни училища, като им дават възможност да участват в общи уроци или групови проекти. Тази функция е особено ценна в контекста на пандемията която преживяхме, където дистанционното обучение придоби все по-голямо значение.

LG CreateBoard променят правилата на играта в образователните среди. Предлагайки безпроблемна комбинация от удобство, интерактивност и гъвкавост, тези устройства имат силата да преобразят учебния процес и да подготвят учениците за успех в 21-ви век. Тъй като образователните институции се стремят да се адаптират към променящите се нужди на съвременните свят, инвестирането в дигитални дъски е стратегически ход, който ще е ключов през следващите години.

Съдържание на: LG