Килимите имат някои предимства, като например това, че държат жилището по-топло през зимата. Освен това, те поемат част от звука, така че у дома ви ще е много по-тихо и уютно.

Въпреки това, този тип настилки изискват наистина много грижи и добра поддръжка, така че да изглеждат винаги възможно най-добре и да допринасят за качеството на живот в жилището ви.

Кои са най-лошите миризми, които се излъчват от един килим

Един килим може да излъчва милион лоши миризми, а списъкът е безкраен. И все пак някои от тях са по-често срещани, ето защо на следващите редове ще им обърнем малко внимание.

    1. На готвено

Ако обичате да готвите у дома, миризмата лесно попива в килимите. Вие не го усещате, но ако в жилището ви влезе човек отвън, тогава тази миризма ще го "посрещне" още на входа. И бъдете сигурни, че няма да ухае никак апетитно.

    2. На цигари

Ако в жилището ви има пушачи и пушите вътре, бъдете сигурни, че подовата настилка поглъща всевъзможни токсини, а миризмата е отвратителна. Особено ужасно е ако вътре влезе човек, който като цяло не пуши. Тогава тази миризма направо го "удря" още щом прекрачи в стаята.

    3. На крака

Краката имат едни от най-активните потни жлези в човешкото тяло. Това прави тази част на тялото източник на коша миризма по килима. Ако обичате да вървите боси или по чорапи, а не с чехли, тогава всичката тази миризма се набива в текстилната тъкан.

    4. На плесен

През зимните месеци не е необичайно да се появи мухъл и плесен по стените. Проблемът е, че в килимите плесента също се развъжда, но не я виждаме с просто око. Това не и пречи да разнася ужасна миризма в цялата стая.

Как да се справим

Ако не сте се интересували по темата, има места, известни като фабрики за пране на килими в София и останалите градове. Това са специални места, където килимите се перат, изсушават и ароматизират (за София вижте на PraneKilimi.bg).

Фабриките за пране на килими дават възможност за по-задълбочено почистване, отколкото обикновените фирми за пране на килими, мокети и черги, тъй като базата им позволява това.


Рекламна публикация.