Може детокс да звучи като нещо модерно и бутиково, но всъщност хората и в миналото, и днес намират начини да пречистят организма си. Постите са един много ефективен метод, но не са за всеки.

В модерния ни живот, в който се налага постоянно да сме на stand by, всички сме се сблъсквали с чувството на отпадналост, бледа кожа, бързо трупане или екстремно сваляне на килограми, често боледуване. В такъв момент е добре да подпомогнем тялото си чрез детокс.

Може би се питате защо?! Обмяната на веществата в организма подпомага доставянето на енергия към клетките, това обаче води и до производството на отпадни продукти в тялото ни, които трудно се разграждат от само себе си.

Прочистването на тялото може да се случи, само ако нужните за това хранителни вещества и минерали, са му осигурени. Трябва да се внимава и за количествата протеини, които приемате.Съществуват всякакви програми за детокс, но истината е, че колкото лесно и неангажиращо да ви звучи, детоксът е нещо сериозно, към което трябва да се подхожда с достатъчно внимание. И за да не бъдем немарливи към себе си, нека да обърнем внимание на 5 натурални съставки, които подпомагат естествените обменни и пречистващи процеси в организма и допринасят за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Тези 5 съставки са андрографисът, леспедезата, мащерката, репеят и органичният селен. Точно тази комбинация може да ви избави от токсините и можете да я откриете единствено и само в DetoxiFive. На пазара има десетки пречистващи продукти, които съдържат част от тези съставки и действително всяка една от тях е важна за избавянето на отделните органи от веществата, които забавят и затрудняват работата им. Нека хвърлим малко повече светлина кой какво какви задачи изпълнява в тази невероятна комбинация 5 в 1.

Андрографисът, известен още като индийска ехинацея е билка, мощен антиоксидант, който се грижи за прочистването на тялото чрез черния дроб и жлъчката. Тя е известна като "краля на горчивото". Когато усещаме, че се разболяваме, обикновено изпиваме набързо някое прахче, което да ни задържи тонизирани. Повечето от тях обаче съдържат парацетамол, андрографисът поощрява действието на важни цитохроми, отговорни за обезвреждането на някои лекарства, сред които парацетамол.

Леспедезата или храстовата детелина е тази, която се грижи за пречистването на кръвта и съдовата мрежа в бъбреците. Тя е не просто диуретик, които промива пикочните пътища, а подобрява работата на гломерулите - клъбца от кръвоносни съдове, които филтрират кръвта от отрови. Билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта от токсини и обменни разпадни продукти.

Мащерката едва ли има нужда от реклама. Всички ползваме чай от мащерка при настинки и бронхити, съпроводени с кашлица и обилни секрети. Тя пречиства белите дробове и дихателните пътища. Действа антибактериално и подобрява храносмилането. Билката с лилави цветчета притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие.

Репеят, известен още като магарешки бодил е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Вътрешно подобрява мастната обмяна и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан и елиминира застоялите течности от тялото.

Органичен селен. Всеки, който по една или друга причина е стигал до кабинета на ендокринолога, е чувал за супер важната роля на селена. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета. Недостигът на селен не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но води и до сърдечносъдови, ендокринни, онкологични заболявания.

Тялото ни най-добре знае от какво има нужда, но ние сме тези, които трябва да се вслушат в него и да разкодират скритите му послания. DetoxiFive ще ви помогне да постигнете максимален комфорт и не забравяйте какво си пожелаваме винаги един на друг - здраве. То не е даденост и от нас зависи как ще го поддържаме.

Една китайска мъдрост гласи: "Работи върху пречистването на мислите си! Ако нямаш лоши мисли, няма да имаш лоши постъпки."