Време е за пролетно почистване и е ред на одеялата? Не винаги жънете успех и за това търсите съвети как да подобрите резултатите с прането на одеяла? Значи тази статия е точно за вас - прочетете до края за да видите най-ценният съвет от всички.

Пране на одеяла в домашни условия - как да сме по-добри

Понякога човек просто има усещането и желанието да изпере всичко - може би е пролетна треска или имате нужда от повече чистота в дома. Понякога, обаче, правим грешки с процеса на пране и избираме неподходящ момент или подход към прането - за това е и този текст - да ви помогне със всичко и на намали шансовете за нараняване на одеялата.

Температура на прането

Температурата на прането на одеяла е доста важен фактор, тъй като той е разликата между чистота и неефикасност. Изкушаващо е да пуснем всичко на 60+ градуса, но не всяко одеяло може да понесе температурата - ще се отрази зле на тъканите, цветовете и свойствата на естествените видове - за това избирайте правилната програма.

Препаратите при пране

Понякога, когато перем, използваме висококачествени препарати, както когато перем детски дрешки - кожата им е чувствителна и заслужават повече внимание. Същото важи и при прането на одеяла в пералня, трябва да внимавате какви препарати ползвате, тъй като вълната трудно отмива силно сапунисващите вещества, те могат да останат и така да превличат повече мръсотия и прах.

Амортизиране на пералня

Понякога забравяме, но когато текстилите се намокрят, те стават доста по тежки. Ако вашата пералня има голяма вместимост, до 50 килограма и нагоре, може да се изкушите да пуснете повече от 1 одеяло наведнъж, за да спестите време, но не забравяйте, че те ще станат много по-тежки когато се намокрят, а това ще се отрази на баланса на барабана.

Небалансиран барабан натоварва двигателя, лагерите и други важни компоненти и прекомерното натоварване може да доведе до преждевременно амортизиране на уреда.

Протъркване на одеялата

Когато перете повече от 1 наведнъж, при наличие на различни материали, може да причините протъркване на единият или и двата, което да доведе до разпадане. Избегнете това като използвате топки против протъркване, които да действат като буфер между различните текстили.

Съхненето

Съхненето е процес, които много домакинства подценяват. Някои перални имат специални програми за сушилня, но те могат да бъдат доста опасни, особено за вълнени одеяла.

Това налага или ползването на простор, или друг начин на съхнене, което не е никак приятно, особено през зимата.

За това можете да се възползвате от професионалните услуги за пране на одеяла на TeamClean.bg - професионална фирма за пране, която оперира в цяла София. Възползвайте се от удобството, експертизата и ниската цена още днес.

Реклама
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО