Дизайнерските интериори са красиви и елегантни и ни привличат, но тези решения излизат скъпо. Не само мебелите - и услугите на дизайнерите са скъпи. Така или иначе, желанието да живеем в такъв апартамент си остава и днес ще потърсим идеи за това как може да декорираме дома си красиво и с минимален бюджет.

снимка: Мебели Виденов

Заложете на минимализъм и функционалност

Един от начините да създадете красив интериор, без да похарчите цяло състояние, е да изберете стилни минималистични модели. Например, в спалнята може да купите легло и гардероб, а за останалите детайли да проявите творчество - рафт на стената до леглото, вместо нощно шкафче, леки завеси, вместо щори.

Разбира се, класически стил с тази идея едва ли може да се постигне, което поставя на първо място изборът на стил за интериора на жилището.

Ако бюджета е ограничен и покупката на всички необходими мебели се оказва трудно, постарайте се да изберете многофункционални варианти. Например: легла, дивани и дори табуретки с възможност за съхранение. Разтегателни маси, дори и такива които могат да променят височината си и да се превръщат от холна маса в маса за хранене.

А за банята изберете шкаф с огледало. Така ще спестите и място и пари!

Изберете индивидуална поръчка или готов комплект

снимка: Мебели Виденов

Мебелите направени по поръчка със специални изисквания и индивидуални размери винаги излизат скъпо. По-добре направете своя избор от каталога на производителя. Освен това, много от брандовете предлагат възможност сами да комбинирате отделните модули. Ето това ще Ви помогне да се доближите най-много до Вашите очаквания.

Така например, леглата могат да бъдат с или без чекмеджета за съхранение, подвижни механизми и други. Просто изберете най-оптималния за Вашия проект дизайн.

Не всички могат да си позволят интериорен декоратор, а и тук става дума за бюджетни решения. Затова, за да постигнете хармонично съчетаване на мебелите, обърнете внимание на готовите комплекти.Те са издържани в стил и не рядко има възможност за закупуване на няколко модула от комплекта, в случай че пространството не позволява да разположите всички части.

Обикновено това са готовите холни гарнитури, спални комплекти или кухненско обзавеждане. Вариантите за безброй, остава да изберете най-подходящия за Вашия интериор.

Планирайте предварително покупките

снимка: Мебели Виденов

Разбира се, ако се купи всичко наведнъж от един магазин, може да се получи значителна отстъпка и това не е за пренебрегване. Но тук не говорим за това.

Когато купувате крупните мебели за хола, спалнята, кухнята - да. Но що касае всички останали дребни и допълнителни неща - текстил, осветителни тела, декоративни елементи и други, които общо съставляват една немалка сума, е най-добре да се избират внимателно и да се купуват с мярка.

Както се казва - този месец това, а другият - останалото. Все пак, без легло не можем, но без килим пред него - да.

Декорирайте в полза на светлината

снимка: Мебели Виденов

Говорейки за бюджетно декориране на дома, все повече клоним към стила минимализъм. При него всичко е доста изчистено, а това спестява средства в семейния бюджет.

Така например, при минимализма, тежките и плътни щори са заменени от леки завеси, които ще Ви скрият от любопитните погледи, в случай че живеете на нисък етаж. А може би не харесвате прозорците "голи" и това Ви създава дискомфорт? И в този, и във всеки друг случай, завесите са Вашето бюджетно решение.

Обикновено диодното осветление и специално предназначените за тях осветителни тела изглеждат скъпи, но в това си струва да се инвестира, тъй като подмяната на такова осветление практически се налага веднъж на няколко години. Затова изберете такова решение.

Изберете цветя вместо предмети в декорацията

снимка: Мебели Виденов

Всеки интериор ще стане уютен, ако поставите няколко саксии с естествени растения, особено ако сте се спрели на съвременните стилове като Минимализъм и Сканди. Принципът в разполагането на саксийните цветя отново е "всичко с мярка".Обърнете внимание и на хармоничното съчетание помежду им.

Растението в интериора не е просто растение, а аксесоар и декорация, затова то трябва да съответства на стила. Изберете вида на растението, формата и особено саксията. Ако се налага, поставете ги в красиви и стилни кашпи.

Декорацията на дома е сериозна работа и преди всичко - екипна и творческа. Необходимо е да се помисли как да реализирате идеите си и да намерите правилния партньор за целта. Виж повече на videnov.bg

 

* съдържание на Мебели Виденов