Домът е нещо повече от място за живеене. Той е нашето райско кътче. Мястото, което отразява същността ни. Мястото, което ни кара да се чувстваме спокойни, защитени и истински себе си. Твърде често обаче домовете не изпълняват тези функции. Дори напротив. Понякога те причиняват стрес, напомняйки ни за всички онези неща и задължения, които трябва да свършим веднага щом влезем през вратата.

Как обаче можем да направим така, че домовете ни да се превърнат в онези вдъхновяващи кътчета, в които да разпускаме и да се избавяме от неприятните емоции? Отговорът на този и още много въпроси, свързани с декорирането и интериора на дома, даваме в следващите редове.

Следвайте сезоните

Снимка: Videnov

Хубаво е интериорът на дома да хармонира както с вас и вашите настроения, така и с настроенията на времето и променящите се сезони. Така не само, че ще създадете уют и последователност в дизайна на жилището, но и ще се чувствате по-добре, по-продуктивни и изпълнени с енергия за любимите неща.

  • През зимата и есента поставете по-плътни и тежки завеси, които да задържат топлината в стаята. Запалете свещи или пък камина, за да създадете усещане за уют и споделеност.
  • През топлите месеци пък "отворете" прозорците, за да усетите свежестта на природата. Закачете прозрачни завеси, които да позволяват влизането на повече светлина. Украсете с цветя, цветни декоративни елементи или пък облечете възглавниците с калъфки с пъстри флорални мотиви.

Изберете подходящи осветителни тела

 

Доброто осветление и подходящите осветителни тела могат да пренесат интериорния дизайн на жилището на следващо, по-високо ниво. Доброто осветление може да внесе повече настроение в стаята и да подобри функциите ѝ. Правилният избор на осветителни тела, може да превърне всяко пространство в приветлив оазис.

За най-добър ефект, добавете смесица от източници на светлина - стенни лампи, лампиони, полилеи. Така ще постигнете многослоен ефект, който ще помогне за създаването на повече визуална динамика и фееричност в пространството.

Спалното бельо е от значение

 

Денят се познава от сутринта. Затова е добре да се събудим, обградени от красота и нежност. Спалното бельо е ключов елемент в декора на спалнята, който освен за по-красивия ѝ дизайн, допринася и за доброто ни настроение през целия ден. Стига да е подбрано спрямо предпочитанията ни.

Светът на спалното бельо е огромен и изпълнен с разнообразни варианти. На пазара се намират тъкани с различни стилове, чиято цел е една - да ви пренесат в блаженството на добрия сън. И, разбира се, да ви заредят с енергия. Подходящото за вас спално бельо можете да откриете в Деко Зоната на Мебели Виденов. Освен разнообразие от дизайни, отговарящи на различните интериорни вкусове, ще намерите и качествени тъкани, които ще ви служат във времето.

Ухания, които ви карат да се чувствате добре

Снимка: Videnov

Превръщането на дома в пространство, което успокоява и носи добро настроение зависи не само от това как изглежда той, но и от това как ухае. Ароматът може да помогне да се отпуснете и може да носи асоциации за места, които обичате. Той може да върне приятни спомени, които да изживявате отново и отново.

Подобно на интериора, опитайте да променяте аромата на дома според сезоните, като изберете нещо мускусно или дървесно с наближаването на студените месеци. През топлите сезони пък заложете на ухание с повече цитрусови или флорални нотки. Приятните аромати в дома си можете да поканите както използвайки ароматни свещи, така и с дифузери, например. Изборът зависи изцяло от вас и предпочитанията ви.

Чистотата върви ръка за ръка с добрия стил

Снимка: Videnov

Без значение дали домът ви е като взет от списание за интериорен дизайн или пък не, той остава вашето специално местенце. Вашето кътче. Вашият оазис. И за да бъде винаги приветлив, уютен и красив, е хубаво той да бъде чист и подреден. За да му помогнете да се усеща като красив пристан, е препоръчително да се фокусирате върху това да го поддържате красив, стилен и просторен, без излишни елементи, без непотребни вещи. Подреденият дом винаги изглежда красив и стилен. Независимо дали е обзаведен и декориран с най-луксозните елементи или пък не.

Покажете кои сте

Снимка: Videnov

Не малко пъти сме казвали, че домът отразява характера на притежателя си. А инструментите, с които да покажете личността си са декорациите. Дали това ще бъдат семейни снимки, поставени в красиви, интересни рамки или пък ще е сувенир от любимо място, украшенията, които имат стойност за вас като хора, ще добавят стойност и към жилището ви. Красивите вази, изисканите постелки и шармантните картини и снимки придават индивидуалност. И правят така, че жилището ви да се превърне във вашето специално кътче. Елементите с история внасят душа в пространството. И ви карат да нямате търпение да се потопите в него.

Страхотни декоративни елементи с индивидуален стил и характер, ще намерите в Деко Зоната на Мебели Виденов. Без значение дали търсите нов лампион, красива рамка за снимки, спално бельо, декоративни възглавнички или пък ваза за любимите цветя, Мебели Виденов са се погрижили да намерите това, от което имате нужда.


Материалът е предоставен от Виденов.