Няма да си кривя душата - понякога ми се иска да имам нещо по-така, нещо специално за мен, което хем да ми е полезно, хем да ми харесва. И тук не става дума за рокли, нито за парфюми и дамски обувки, защото там нещата са неизчерпаеми. Става дума за много по-лесно задоволимата нужда от джаджи, от разни сладки технологии, които правят живота както на мъжете, така и на жените, много по-хубав и лесен.

И ето ме зад екрана - сърфирам из онлайн пространството в търсене на нещо ново, нещо интересно, нещо необходимо. Защото абсолютно не е вярно, че жените не се заглеждаме по технологични изобретения. Проблемът обаче е, че ние, за разлика от мъжете, много по-рядко си позволяваме да инвестираме именно в това. И така се стига до момента, в който се оказва, че смартфонът ни тотално е сдал багажа, а лаптопът, който използваме всеки ден, бави като за световно, защото е не само физически, но и морално остарял.

Технологиите обикновено изискват сериозно капиталовложение. И понеже има неща, които не бива да чакат, за тях има А1 Кредитна карта. Смятам да я използвам, за да се сдобия с някоя от тези 7 джаджи... А защо не и с всичките?

Нов смартфон

Samsung Galaxy S10+ e всичко, което можем да искаме от съвременния смартфон. Той е много по-мощен от настоящия ми лаптоп (има осемядрен процесор Exynos 9820 и 8GB RAM) и е с много по-добра камера от дигиталния ми фотоапарат, който вече е на няколко години. Вградената памет е 128 GB, което ще реши за дълго проблема със съхраняването на снимките, музиката и приложенията ми. Ясно е, че Samsung не правят никакви компромиси с качеството на екрана, така че вероятно с този смартфон няма да имам нужда вече и от телевизор. Останалото са сензори: ултразвуков за пръстови отпечатъци, 2D лицево разпознаване... Надявам се, че инвестицията в подобна джаджа няма да ме кара да се чувствам технологично изостанала поне през следващите две години... Макар че кой знае какви изненади ще ни донесат 5G технологиите?

Планински обувки

 

Източник: Оbuvki.bg

Признавам, това не е точно "джаджа", но за изработването на тези обувки DACHSTEIN са използвани стабилно количество нови технологии: специална пяна, подметка с GORE-TEX® Extended Comfort Footwear и Vibram... Аз пък имам нужда от планински обувки и съм тотално влюбена точно в този доста скъп модел. С трепет осъзнавам, че в Obuvki.bg в момента моделът е намален с почти 100 лв. Нямам търпение да се възползвам от намалението, преди да настъпи есента (все пак става дума за пролетно-летен чифт).

Красив смарт часовник

След като се сдобия с Samsung Galaxy S10+, ще ми трябва и смарт-часовник. Galaxy Watch изглежда поразително елегантен с кръглия си тиктакащ циферблат и със сенките на стрелките. На външен вид наподобява аналогов часовник, в същото време има всички характеристики на смарт-устройство. Измерва пулса и проследява шест дейности по време на спорт и има настройки за над 40 дейности и занимания, които се отразяват в приложението Samsung Health.

Преносима колонка

Ако кажа, че ми е страхотно необходима преносима колонка, ще излъжа. Това изобщо не ми е приоритет, но пък обичам произведенията на изкуството, а този модел на Bang & Olufsen е точно това: джаджа, която напомня, че слушането на музика също е изкуство. Звукът се чува от всички страни на 360 градуса. Преносим стилен дизайнерски високоговорител, сензорни контроли и вграден Beolink Multiroom Chromecast превръщат това устройство в най-доброто сред малките джаджи и в неустоим предмет на желание.

Подочистачка робот

Източник: irobotforyou

За съвременната жена подочистачката робот е онова, което е била пералнята за жената на 50-те години на 20 век: вик за свобода. iRobot Roomba i7+ има всички шансове да се превърне в най-добрият ни приятел. Има 3-степенна почистваща система със страхотно мощен вакуум за почистване на различни подови повърхности у дома. Roomba i7 е толкова интелигентна, че сама разучава и картографира всичко и никога не се блъска в мебелите, нито преминава забранените от домакините "невидими зони". Можем да я контролираме и през смартфона от другия край на света. Как да не бъде обект на желание?

Слънчеви очила

Източник: Еyerim

Тук вече се издадох: тези слънчеви очила на Chloe нямат нищо общо с новите технологии. Освен начина на изработка на рамките от устойчив на корозия метал. Макар да не смятам за нужно да обяснявам защо бих похарчила стабилна сума точно за този модел, само ще кажа, че изборът ми вероятно има нещо общо с емблематичните за марката елементи, които издават лекота и свободен дух. Иначе ми харесва неангажиращият класически пилотски дизайн, който напоследък си е все така модерен. Сините стъкла блокират на 100 процента вредните UV лъчи, при това без да поляризират и са идеални за есента. Ако имаха изкуствен интелект, тези очила можеха да минат и за джаджа, но засега просто са си артикул, а аз просто не се въздържах да ги споделя като обект на желание.

Качествена селекция със слънчеви очила може да намерите в оптиките и онлайн магазина на Grand Optics.

Лаптоп

Източник: Lenovo

И най-накрая, но не на последно място по важност, съм харесала един лаптоп, който тежи едва 1.2 кг - идеално за човек, който пътува много. Ултралек и ултратънък, Lenovo Yoga S730 е идеален за журналисти, които могат да се окажат на работа по всяко едно време. Батерията издържа цял ден, а зареждането е доста бързо. Голям плюс е и сравнително по-малкият екран - 13,3-инчов FHD (1920x1080), който е и широкоъгълен. Тази Yoga обещава качество в компактни размери - аз това разбирам под лаптоп. А всичко по-голямо си е направо домашен компютър.