Днес заедно с представители на медиите бе започнато обособяването на нова екопътека в планината Витоша. Благодарение на акумулаторните градински уреди тример, храсторез и резачка на клони на Керхер екипът успя да обособи пешеходния маршрут, който тръгва в дясно от Симеоновския лифт и окосиха терена с четириколесна косачка. Журналистите подготвиха и новите дървени греди с акумулаторни верижни триони, за да бъде възстановено и мостчето по екопътеката. Батериите на градинските акумулаторни уреди на Керхер са оборудвани с LCD дисплей с "Real Time" технология, който прецизно показва оставащото време за работа и за зареждане в минути, в комбинация с нивото на оставащата батерия. По този начин времето за подготовка и работа беше изчислено предварително и работата вървеше по график.

снимка: Karcher

"Клиентите ни очакват от нас да им предоставяме иновативни и работещи решения за почистване и поддържане на дома и градината. Днес дадохме възможност на представителите на медиите да се убедят, че нашето мото на компанията: "Керхер прави света по-чист" не е просто послание, а обещание, което изпълняваме и надграждаме всеки един ден. Щастлив съм, че заедно облагородихме това място в полите на Витоша и ще оставим една чудесна обновена екопътека Керхер", заяви Мартин Василев, управител на Керхер.

снимка: Karcher

За компанията

Керхер е лидер на пазара в категория "водоструйки", "сухо-мокро смукачки" и "парочистачки". Порфолиото й наброява над 4000 продукта, разделени в подразделения "Дом и градина", "Професионална техника" и "Специален бизнес" и препарати. Към момента компанията има 73 служителя в България и оборот за 2022 г. от 17 милиона евро. В световен мащаб Керхер акумулира оборот в размер на 3.092 млрд. евро, оперира в 78 държави със 150 компании и има 14 400 служителя. Активните патенти на Керхер към момента са 650.

Като част от своята програма за културно спонсорство, Керхер в световен мащаб работи по посока опазване на околната среда, намаляването на въглеродния отпечатък и запазването на кълтурно-историческото наследство.

снимка: Karcher

Продуктова информация

Безкабелен комфорт

Без електрическо захранване навън? Без желание за кабели, препъване и лимитиран работен радиус при работа в градината? Новите акумулаторни градински уреди от Керхер решават тези и други проблеми. Независимо дали с 18 или 36 V - правилният уред е под ръка за всяка мощност и приложение.

С производство на помпи, поливни системи, пръскачки, маркучи, както и водоструйки, метачки и сухо/мокро смукачки Керхер вече има изчерпателен набор от уреди за поддръжка на градината и външните пространства. Брандът има батерийно захранвана почистваща технология в своето портфолио вече повече от 30 години. Опитът от двата свята се събира със стартирането на акумулаторните градински уреди. Резултатът е високоефективна и изчерпателна гама от градински уреди, които са надеждни, удобни и универсални.

Поляна, жив плет и грижа за дърветата, както и премахване на плевели, са някои от многото полета на приложение на акумулаторните уреди.

Грижа за тревните площи

Добре поддържана градина включва изрядно окосена трева. Независимо дали са малки или големи площи - сега има избор между четири акумулаторни косачки в LMO гамата с различна ширина на косене. Общото между моделите е изключителното оборудване, чистият сряз по краищата на градината и впечатляващо изпълнение при косене. Разликите в оборудването варират от индикатора за нивото на запълване и многостепенното регулиране на височината на рязане, до функцията "Push Assist" и подпомагане на задвижването с натискане на бутон, когато е необходима повече мощност. Потребителите имат опцията да изберат модела, който най-добре отговаря на техните изисквания.

Трите акумулаторни тримера в гамата LTR варират по отношение на батериен волтаж и режещ диаметър, но имат едно общо нещо: тревата и упоритите плевели могат лесно да бъдат премахнати дори и на труднодостъпните места. Краищата на озеленената площ са прилежно подрязани. Телескопични и ергономични дръжки избягват неудобните позиции на тялото по време на работа.

За детайлната работа Керхер предоставя безкабелно и леко 2-в-1 решение: акумулаторната ножица за трева и храсти GSH 18-20 Battery (18 V). Тя бързо може да се превърне от подрязваща ножица за трева по краищата на градината, към ножица за храсти благодарение на винтовата си система, неизскваща инструменти.

Акумулаторни храсторези

18 и 36 V акумулаторни храсторези от Керхер впечатляват с мощно представяне, ергономичен захват, както и умни аксесоари - превръщат живия плет и храстите в хващащи окото елементи на всеки двор.

С акумулаторния телескопичен храсторез PHG 18-45 Battery, заедно с 18 V батерия, подрязването може да се извършва безопасно и удобно от земята. Жива плет до 4 м вече не е проблем. При по-дълготрайна работа, раменният колан облекчава и предпазва гърба.

Грижа за дърветата

Подрязването на дървета е предизвикателство по много начина и обикновено изисква огромно физическо усилие. Работата става по-лесна с акумулаторната ножица за клони на Керхер TLO 18-32 Battery: удобно подрязва клони с диаметър до 3 сантиметра с натискането на бутон и може да се управлява с една ръка.

Акумулаторният верижен трион удължител PSW 18-20 Battery реже клони на височина до 4 метра - гъвкава и безопасна безкабелна работа благодарение на 18 V батерия. Обширният работен радиус се постига със стабилен и лек удължител. Той може веднага да се прикрепи с помощта на съединителя за бързо освобождаване. Със скорост на веригата от 5.5 м/сек трионът реже през по-обемни парчета дърво много бързо.

С 18 V и 36 V акумулаторни верижни триони Керхер предоставя подходяща алтернатива на бензиновите модели за частните собствености или гористите местности. Мощна производителност, комбинирана с безопасна работа благодарение на спирачката на веригата и двустъпковото отключване. Зъбната опора позволява безопасно управление и прецизен разрез, системата за опъване не изисква допълнителни инструменти.

Батерия с "Real Time" технология - уникална сама по себе си

Особеността в батериите на Керхер е LCD дисплеят с "Real Time" технология, който прецизно показва оставащото време за работа и за зареждане в минути, в комбинация с нивото на оставащата батерия. Това, което се отнася до всички модели, е уникалната спрей защита (Class IPX5), която ви позволява да работите без да сте нащрек за чувствителни към вода компоненти. Корпусът на батерията е направен от удароустойчива пластмаса. Ако машината не работи за дълги периоди от време, контролирания от процесор автоматичен режим на съхранение гарантира дълъг живот на литиево-йонните клетки.

 

* съдържание на Кarcher