Етеричните масла служат на човека по различни начини още от най-дълбока древност. Те се използват още от началото на съвременната човешка цивилизация, макар че употребата им в бита не е била съвсем повсеместна.

Освен че в наши дни са много по-популярни, отколкото в миналото, съществени промени има и в начините на добиване и обработка, като те са претърпели съществени изменения във времето.

Лайка - едно от най-големите чудеса на природата

Много малко познати на човека растения по света могат да се похвалят със съизмерими или дори с близки ползи и качества. Малка, семпла и някак дори незабележима, лайката може да бъде описана като истинско чудо.

Тя помага за всякакви възпаления по човешкото тяло, подсилва организма, успокоява нервната система, подобрява съня и се използва като цяло много интензивно в грижите за кожата и косата. Но какво знаем за ползите от този вид етерично масло?

Ползи от етеричното масло от лайка

Ползите от етеричното масло от лайка са многобройни. Това, обаче, което е интересно да споменем, е, че то може да бъде използване много ефективно за успокояване на раздразнението и гнева (вижте етеричните масла от лайка в Pranarom.bg).

Правенето на ароматерапия в жилища, в които живеят хиперактивни и раздразнителни деца, би могло да направи чудеса. Разбира се, тук изключваме домове, в които живеят малки бебета и кърмещи майки.

Ароматерапията с лайка може не само да помогне при справянето с нервното напрежение и гнева, но тя може цялостно да подобри качеството на живота. Тя ще допринесе за това да се чувствате по-спокойни и да спите по-добре, но без да води до усещане за летаргия.

Други ползи

Много често ароматерапията с лайка се използва и от възрастни хора, имащи проблеми с кръвното налягане. Ароматерапията въздейства на центрове в мозъка, които спомагат за това да се отпуснат кръвоносните съдове.

Разбира се, това не може да замести назначеното от лекар лечение, но би могло да се използва като един много ефективен помощен инструмент, който да подпомогне значително основното лечение.

Освен с ароматерапия, има и други начини да включите лайката в ежедневието си, като един от тях е с поставянето на няколко капки в дифузер за освежаване на въздуха.

Ако поставите подобно приспособление у дома и капнете няколко капки качествено масло от лайка вътре, жилището ви ще ухае прекрасно, при това с редица ползи за вашето здраве.


Рекламен материал.