Avon обяви партньорство с Cruelty Free International, което ще позволи на козметичната компания да получи одобрение по програмата Leaping Bunny: световно признатият златен стандарт за продукти без жестокост.

Като първата глобална козметична компания, която прекратява тестването върху животни, одобрение по програмата Leaping Bunny подчертава 30-годишния ангажимент на Avon за хуманно отношение към животните. Първите продуктови серии на Avon, които получиха одобрение по програмата, са ароматите, Avon Care и Anew. Всички останали продуктови серии на Avon следва да получат одобрение в рамките на 12 месеца.

Програмата Leaping Bunny на Cruelty Free International е глобално разпознаваемият златен стандарт за продукти без жестокост, с изисквания, които надхвърлят законите, ограничаващи тестването върху животни.

За да получи одобрението, цялата верига за доставки на Avon е подложена на щателен одит, за да се гарантира съответствие със строгите критерии на Leaping Bunny.

Програмата е единственият стандарт без жестокост, който изисква да бъде внедрена система за наблюдение на доставчика от страна на бранда, проверка на веригата за доставки до нивото на производителя на съставките, спазване на политика за фиксирана крайна дата и приемане на редовни независими одити, за да се гарантира непрекъснато съответствие . Повече информация относно изискванията на Leaping Bunny можете да намерите тук.

Avon работи за прекратяване на тестването на козметика върху животни и за приемане на неживотински методи в продължение на три десетилетия. Целта на Avon е да доставя продукти, които отговарят на нуждите на потребителите, без да прави компромис с ангажимента си за хуманно отношение към животните, високи стандарти за безопасност на продуктите или спазване на регулаторните изисквания.

От 2017 г. насам Leaping Bunny отбелязва 190% увеличение на брандовете, отправящи запитване за одобрение, което показва, че глобалното потребителско търсене на продукти без жестокост влияе върху начина, по който работят брандовете.

Мишел Тю, Главен изпълнителен директор на Cruelty Free International:

"Радвам се да обявя нашето партньорство с Avon. Да работим с тях, за да помогнем за прекратяване на тестовете на козметика върху животни и да обявим техните аромати, Avon Care и Anew за официално одобрени по програмата Leaping Bunny е наистина важно събитие за козметичната компания. Очаквам с нетърпение да продължим партньорството си, за да одобрим цялата продуктова гама на Avon през следващите 12 месеца. Добре дошли в семейството на Leaping Bunny!"

Анджела Крету, Главен изпълнителен директор на Avon:

"Avon e бранд, който от много години се е посветил да създаде по-добър свят за всички. Гордея се с партньорството ни с Cruelty Free International, което надгражда нашия 30-годишен ангажимент към хуманното отношение към животните."

Относно Cruelty Free International

Cruelty Free International е златният стандарт за продукти без жестокост и работи за създаването на свят без експерименти върху животни. Техният екип е специализиран в своите области, съчетаващи наградени кампании, политическо лобиране, научна и правна експертиза и корпоративна отговорност. Обучавайки, предизвиквайки и вдъхновявайки хората по целия свят да уважават и защитават животните, Cruelty Free International проучва и разкрива реалността на живота на животните в лаборатории, предизвиква вземащите решения да направят положителна промяна за животните и се бори за живот без жестокост. 

Относно Avon

Avon вярва, че по-добър свят за жените е по-добър свят за всички. Това е компанията за красота, която помага на жените да преоткрият силата си, вдъхва им увереност и предоставя възможности да реализират своя потенциал. Милиони независими търговски представители по целия свят продават емблематични марки на Avon чрез своите социални мрежи и 20% от всяка продажба помага да се създаде по-добро бъдеще за жените*. Avon подкрепя напредъка за жените, изслушва техните нужди и създава положителна промяна. Заедно с Avon фондацията, компанията дарява над 1,1 милиарда долара с фокус върху борба с насилието над жени и рака на гърдата. Avon е част от групата Natura &Co. *Научете повече на www.avonworldwide.com. Повече за новината прочетете тук

 

* съдържание на Avon