Много хора ежедневно се сблъскват с болки в стомаха, гадене и киселини, както и лош дъх. Това са само част от симптомите, които често предвещават стартираща стомашна инфекция, причинена от болестотворната бактерия Helicobacter pylori.

Консервативно лечение в масовия случай представлява терапия с целенасочени мерки, за лечение на уврежданията на стомашната лигавица и намаляване риска от усложнения. В най-честия случай се прилага лекарствена терапия с препарати, активни срещу Helicobacter pylori, като антибиотици от групата на макролидите, пеницилините и тетрациклините.

Когато се сблъскаме с някой от симптомите на този проблем, на първо място е важно да се запитаме какво казва науката относно промяната в начина на живот и начина на хранене. Така можем да помогнем на тялото да се пребори в случай на възпаление, по най-щадящият начин за цялостното ни здраве.

На първо място, вредни навици като тютюнопушене, прием на алкохол и газирани напитки, както и твърде стресиращ и нездравословен начин на живот са някои от основните причини, които често предразполагат тялото ни да бъде податливо за подобни инфекции.

След намаляването или цялостното спиране на тези вредни навици следва една още по-важна стъпка - храненето. В диетата при гастрит е важно да се наблегне на храни богати на фибри, както и на ферментирали храни, съдържащи добри бактерии - пробиотици.

Много хора си мислят, че пробиотиците, се приемат когато се лекуваме с антибиотици и те ни помагат за баланса на чревната микрофлора. Това е почти задължително в наши дни, но с развитието на биотехнологиите и медицината, науката доказва, че някои пробиотични щамове могат да решават и по-сериозни проблеми.

Например, подтискането на патогенни бактерии от пробиотични бактерии, може да бъде в основата на драстично намаляване на инфекции не само в червата, но и на други места, като устна кухина, кожа и стомах. Някои от пробиотичните култури са научно доказани със своите способности да инхибират (убиват/премахват) Helicobacter pylori.

Такъв тип продукти са рядко срещани, но биха били добра алтернатива на антибиотичното лечение без странични ефекти, ГМО и вредни пълнители. Бактерията Lactobacillus bulgaricus GLB44 е една от малкото пробиотични бактерии, доказана със своята способност да инхибира редица болестотворни бактерии.

В множеството лабораторни и клинични изследвания, проведени в партньорство с едни от най-реномираните университети и болници, в Европа и САЩ става ясно, че L. bulgaricus GLB44 успешно се справя с H. pylori. Също така GLB44 е известна и с изцяло органичният си и растителен произход. Изолирана от българско кокиче и култивирана в изцяло биосертифициран зеленчуков сок, GLB44 е уникална за своя вид.

Възможността да се приема безпроблемно от хора, алергични към соя и лактоза, които са основни алергени в хранителните среди на почти всички пробиотици на пазара, GLB44 се явява една от най-качествените и изчистени пробиотични бактерии на пазара.

При много хора, за които употребата на антибиотици е немислима, поради странични ефекти или други причини, L. bulgaricus GLB44 е едно перфектно допълнение към техният по-здравословен начин на живот, в борбата срещу стомашните болки и инфекции, в това число състояния на язва и гастрит.

 

* съдържание на Смарт Био