Какво чувствате, когато си представите прясно изпечено хлебче, с телешко Black Angus, зеленчуци и чедър? Няма нищо по-вкусно от един качествен и правилно приготвен бургер. Всъщност бургерите могат да бъдат и здравословна храна и да направят живота ни малко по-приятен, удобен и вкусен.

Този кулинарен шедьовър не бива да се обвързва само с fast food ресторантите, а с микс от качествени продукти и творчески комбинации.

От 24 август Lidl дава възможност всеки сам да сглоби съвършения бургер. Кампанията "Великолепната седморка" включва седем различни вкуса, които могат да задоволят дори най-претенциозното небце...

Представяме ви основните герои на кулинарния уестърн, които ще дадат възможност на любителите на легендарната "питка с месо" да открият своя герой:

  • Сочният - Бургер от младо телешко
  • Класният - Аржентински премиум бургер с чедър
  • Лютият -Аржентински премиум бургер с халапеньо
  • Тузарският - Бургер Black Angus
  • Екзотичният - Кобе бургер
  • Добрият - Вегански бургер
  • Любезният - Говежди бургер с чедър

В допълнение на седемте бургера, в седмицата на "Великолепната седморка" в магазините на Lidl ще се предлагат и различни видове сосове и хлебчета, които да провокират феновете на номинираната за най-модерна храна за последните три години, да се развихрят кулинарно и да създадат свои уникални бургери.

Избираш, купуваш и сглобяваш

Всъщност една от многото тайните на Гордън Рамзи за перфектен бургер е в неговото "сглобяване", което се прави задължително, когато месото е напълно готово. "През това време трябва да сте подготвили всички останали компоненти - сос, хлебче, чедър...", казва шеф Рамзи.

Но най-важният съвет, който би могъл да получиш е "яж бургера наобратно (с дъното нагоре), за да не изпада съдържанието му.

Добър апетит!