В предпразничната лудница сте пропуснали да си запишете час за сешоар? Счупи ви се нокът точно на Бъдни вечер? Имате нужда спешно от грим преди парти? Мисията ви може да изглежда невъзможна в края на декември, когато традиционно е пикът в работата на фризьорските и козметични салони. Но имате един последен шанс - вашият спасителен план е studio24, най-голямата платформа за бюти резервации у нас, която вече работи с над 1100 салона в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и други градове.

Потребителите на платформата споделят, че я ползват именно, когато случаят е спешен или салонът, който обичайно посещават, няма капацитет да ги поеме. Друго предимство и удобство е, че онлайн резервации могат да бъдат направени по всяко време на денонощието при режим 24/7. Много често те се използват и при "спешни случаи" като счупен нокът или неочаквано събитие. Особено популярно решение е точно в пиковите моменти на натоварване в годината. Платформата помага и когато потребителите правят проучване за нови възможности, имат нужда да сменят доставчика на услуга или просто се намират в друг град или район, който не познават добре. Салоните получават рейтинг и отзиви от клиентите, което също може да бъде полезна информация.

снимка: Studio24

Статистиката на studio24 сочи, че през последните 12 месеца най-много часове са запазени онлайн за маникюр и педикюр с гел лак. На второ място по интерес се нареждат подстригването и прическите, а третата позиция е за кола маска за жени. В Топ 5 на най-търсените услуги през платформата попадат и оформянето на вежди и поставянето на мигли.

По данни на studio24 клиентите оставят средно по 36 лева на посещение при фризьор. Средната сметка за грижа за ноктите е с 1 лев по-висока. За епилация в големите градове пък средно се отделят по 42 лева на посещение, за процедури за лице - 45 лева, а по-скъпи са тези за тяло - със средна сметка от 62 лева, която в София достига дори 78 лева. Очаквано в столицата разкрасителните услуги са с най-високи цени.

снимка: Studio24

Общо 15 млн. лева са инвестирали в красотата си потребителите на studio24 през последните 12 месеца - от ноември 2021 до ноември 2022 година включително.

"През последната година имаме увеличение на регистрираните потребители на платформата с близо 90%, като онлайн резервациите през нея на практика са се удвоили - от 21 хил. през ноември 2021 година този ноември вече са 42 хил. Общата им стойност се е увеличила над два пъти. С това ние затвърждаваме позицията си на абсолютен лидер в онлайн резервациите за фризьорски и козметични салони в България.", обяснява Петър Димитров, основател и управител на studio24. "Тази категорична възходяща тенденция, както и цялостното развитие на пазара на онлайн услуги и онлайн търговията, ни дават основание да смятаме, че все повече потребители у нас ще използват тази удобна, бърза и лесна възможност, за да имат достъп до бюти услуги близо до тях.", прогнозира той.

Към момента съотношението на потребителите е 9 към 1 в полза на жените. Резервациите на силния пол обаче също растат, като сред най-търсените услуги са мъжкото подстригване, кола маска за мъже и лазерна епилация, както и оформянето на бради. Достъпни през платформата са салони в 11 български града, като най-много - около половината от тях, са в столицата.

Така че не се отчайвайте! Все още имате шанс да се погрижите за себе си дори в трите най-натоварените дни през годината и да заблестите на празника.

* съдържание на Studio24