Когато любовта се появи в живота ни, ние успяваме да извадим пред света най-добрите си качества. Започваме да мечтаем, да творим и да забелязваме изкуство навсякъде около себе си. Неизброими са артистите, успели да запечатат любовта в нейните различни измерения. Тя може да се появи навсякъде и по всяко време. Обикновено ни грабва внезапно и се смее с глас, гледайки изумените ни лица.

Не случайно говорим за най-великото чувство на света. Щом се намираме в навечерието на 14 февруари, няма как сетивата ни да не се настроят за споделеност, обич и топлина. Сякаш в този ден любовта триумфира и взима връх над всяка ежедневна деболия, която би могла да развали настроението ни. И така трябва да бъде, защото празникът ни напомня да се обърнем към любимия човек, да го погледнем в очите и да си припомним най-топлите ни спомени заедно, с които да подсилим онова огънче, тлеещо заради него гърдите ни.

Със сигурност в тази толкова специална февруарска вечер ще бъдат изказани много любовни слова, посипани с цвят от червена роза. Въпросът винаги е обърнат обаче към нещо по-практично, което касае главно господата - кой е най-подходящият подарък, с който да зарадват жената до себе си по най-достойния начин? По този повод решихме да ви издадем една тайна: Скъпи мъже, вашата нежна половинка никога няма да се разсърди, ако сложите на врата ѝ преди вечеря изящно колие или друго бижу, предназначено специално за нея. И тук няма място за тревога, откъде и как да го подберете, защото FREYWILLE вече са решили вашия проблем.

Думите остават безсилни пред визията на тези бижута, чиято създателка - младата художничка Михаела Фрай, създава компанията още през 1950 г. Нейната мечта е бижутата ѝ да бъдат изкуство и то не какво да е, а такова, което всяка дама може да носи върху себе си. В основата на творенията на Фрай стои вдъхновението от великите австрийски майстори в изкуството, както и от фолклора, природата, емоциите. Така тя сваля едни от най- впечатляващите произведения на изобазителното изкуство от стените на галериите и ги изобразява върху гривни, пръстени, обец и колиета.

Густав Климт, Клод Моне, Алфонс Муха и Винсент Ван Гог са сред малцината творци, чиито шедьоври красят женското тяло, благодарение на FREYWILLE. Бижутата са изработени от два вида материали - стомана и злато, а диамантите в някои от тях допринасят за истинския завършек на изяществото. Освен това всяка декорация е рисувана ръчно, което придава незаменима индивидуалност.

Истинската любов не може да бъде купена с пари, но с правилния жест би могла да засияе с още по-голяма сила. Св. Валентин е денят, когато се дава възможност на истинския джентълмен по елегантен начин да засвидетелства обичта към любимата жена, затова днес ще ви представим някои от подаръчни комплекти на FREYWILLE, които завладяха сърцата ни. Специално за 14 февруари австрийската компания прави реверанс в името на любовта и предлага бутиковите асортименти с 10% отстъпка от редовната цена.

Цветна елегантност, вдъхновена от Густав Климт

Снимка: Freywille

Медальон и пръстен - неочаквано добра комбинация! Този подаръчен комплект, посветен на най-новата колекция на FREYWILLE - Dreams, е идеалният избор за жените, които предпочитат елегантната ежедневна визия. Свежите цветове на бижутата са страхотен акцент и несъмнено създават позитивно настроение през целия ден.

С Винсент Ван Гог близо до сърцето

 

Снимка: Freywille

Творчеството на Винсент Ван Гог създава приказни образи в съзнанието. Стилът му е толкова разпознаваем, че веднъж видян, няма как повече да бъде забравен. Една от най-известните му картини "Звездна нощ" се пренася върху ръчно рисуваните пръстен и копринено фишу, отразяващи загадъчното нощно небе. Този подаръчен комплект, носещ името Éternité, би могъл да бъде подарък за истински специална жена.

Докосната от Клод Моне

Снимка: Freywille

 

Топлина и женственост. Няма по-подходящи думи, с които да опишем подаръчния комплект Orangerie. Обеците и колието притежават артистичен чар. Те са творение, което деликатно интерпретира движенията на четката на един от най-великите импресионисти - Клод Моне, в изключително фин художествен емайл, ръчно изработен във Виена.

Нежна, като в портрет на Алфонс Муха

Снимка: Freywille

 

Класиката винаги е на мода и така ще остане завинаги. Това и представя подаръчния комплект от колекцията Sarah Bernhardt Aquamarine. Елементите на гривната и пръстена, вдъхновени от творчеството на живописеца Алфонс Муха, са от 24-каратово злато и се сливат с нюансите на ярко синьо и преливащо лилаво, за да създадат вечен дизайн. Съчетанието на тези бижута придава неподправена нежност и стил.


Материалът е подготвен от Freywille.