Еректилната дисфункция е сред нежеланите спътници в интимния живот на съвременния мъж. Забързаното ежедневие, съчетано с множество стресови ситуации, кумулира психическо напрежение, което, за съжаление, често се пренася в моментите на интимност и ги прави непълноценни. А в случаите, когато психогенният фактор е допълнен и от здравословен - с налични съдови нарушения, диабет или високо кръвно налягане, рискът от ЕД нараства прогресивно. В повечето случаи състоянието е бързо преодолимо и подлежащо на контрол.

АПАРАТНАТА ИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ е утвърден подход за справяне с нарушенията в потентността. Одобрена е и препоръчана като първа терапевтична линия в сексуалната медицина от двете водещи урологични асоциации - Европейска и Американска. Тя действа на физиологично ниво директно върху причината, а именно отслабената съдова мрежа. За целта се провеждат бързи, неинвазивни и безболезнени процедури, при които в зоната на третиране - половия член и таза, се насочват специфични енергийни вълни. Ефектът им се изразява в активно стимулиране на кръвоснабдяването, освобождаване на растежни фактори и формиране на нови кръвоносни съдове. Съвкупността от тези процеси рефлектира върху кръвотока, който е в основата на адекватната реакция на мъжа при сексуален стимул. Какво се случва? При възбуда артериите в половата област се разширяват, зоната се изпълва с кръв и половият член се втвърдява. Колкото по-силен е притокът на кръв, толкова по-стабилна ще бъде еректилната функция.

АПАРАТНАТА ИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ подобрява сексуалните възможности на мъжа дълготрайно. Ако останалите видове лечения - с медикаменти, помпи или инжекции, осигуряват сигурност в рамките на сексуалния контакт, то импулсната терапия е с продължително действие чрез "отключване" на естествения процес неоваскуларизация (образуване на нови съдове). Затова тя може да се прилага и с превантивна цел след 40 годишна възраст, преди да са възникнали определени съдови състояния. Процедурите са кратки, не нарушават обичайното ежедневие на мъжа, нито оставят следи. Осезаемият ефект настъпва до 15-20 дни след старта им, когато новите съдове са укрепнали.

ЛЕЙЗЪР МЕД - иновация и компетентност в сексуалната медицина, всички линии на терапия. При тежки състояния на ЕД медицината разчита на имплантивна хирургия за възвръщане на потентността на мъжа.

Прегледът в Лейзър Мед включва: консултация с уролог, индекс на ЕД, доплерово изследване, активиращ тест.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

 

* съдържание на Laser Med