Първата неделя след Великден ще се превърне в празник на балансираното и вкусно хранене с готварския конкурс "Порция Баланс". Конкурсът е част от кампанията, чиято цел е да направи балансираното хранене достъпно за всички и в него ще вземат участие деца и родители с нарушено зрение, поканени от основния партньор на "Порция баланс"- Съюзът на слепите в България,

Залата на Food Connection ще се превърне в арена на оспорвани кулинарни дуели между отборите, всеки от които съставен от дете и родител. Те ще се състезават за приз в две категории балансирани рецепти - брускети и салати.

Вкусното и забавно състезание ще протече под вещото ръководство на Ути Бъчваров и забавните коментари на актрисата Йоанна Темелкова, които ще се погрижат за доброто настроение и на участниците, и на гостите.

Двамата водещи, заедно със специалиста по диететика и мениджър Медицинска комуникация за Югоизточен пазар "Нестле Детско хранене" д-р Ивелина Герова ще бъдат и експертното жури, което ще оцени най-вкусните брускети и най-апетитните салати, приготвени от участниците, заедно с гости от медиите, които също ще имат своя глас в класирането.

За двете първи места "Нестле за по-здрави деца" е предвидило награден фонд, както и специални награди за всички останали участници.

В комбинация брускетите и салатата създават перфектната "Порция Баланс", следвайки насоките на универсалния наръчник за балансирано детско меню на "Нестле за по-здрави деца" в пропорция 50% зеленчуци, 25% въглехидрати и 25% протеини. Наръчникът показва на деца и родители, че здравословното хранене не е само лесно и бързо, но може да бъде и изключително вкусно и забавно.

На събитието ще бъдат поканени и представители на медиите, които ще асистират на тричленното жури да вземе решение при излъчването на победители. Те също ще могат да пробват ястията и да ги оценят от 1 до 10.

Повече информация за "Порция Баланс" можете да намерите на страницата на Нестле България, където можете да чуете и двете части на Подкаст: Порция Баланс, налични също и каналите ни в Spotify и Youtube. В тези два аудио формата ще се срещнете с вълшебните гласове на Ути Бъчваров и Йоанна Темелкова, които разказват малко повече за универсалния наръчник "Порция Баланс" и създават една кулинарна приказка, посветена на вкусното и балансирано хранене.

Повече за програмата "Нестле за по-здрави деца"

Балансираното хранене е ключово за здравословния растеж и развитие на всяко дете. Точно затова Нестле създава програмата "Нестле за по-здрави деца" с цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. До момента в България програмата е помогнала на над 30 000 деца да водят по-здравословен начин на живот, а до 2030-та цели да достигне до 50 милиона деца по цял свят. Нашето желание е да помогнем на родителите и учителите, да покажат на техните деца как могат да си набавят всички необходими полезни вещества по здравословен, вкусен и балансиран начин. "Порция Баланс" дава възможност да възпитаме децана си в здравословно хранене, което те после ще предадат на следващото поколение и по този начин ще оставим реален отпечатък в името на здравословното хранене.


Материалът е предоставен от Нестле България.