Всички ние знаем колко важни са за нашето здраве слънцезащитните продукти. Както е известно, те трябва да се използват не само през летните месеци, но и през пролетта, есента и дори през зимата. Използването на крем със слънцезащитен фактор може да минимизира рисковете, на които кожата ни бива подложена в резултат от опасните UV лъчи. Но доколко всъщност сме защитени и какъв слънцезащитен крем за лице да изберем?

Първо да изберем фактор

Приема се, че едни от най-добрите продукти са с фактор 30, като по-мощните от тях имат незначителен принос в увеличаването на защитата. По-висок фактор се препоръчва за много бели хора, а за деца се предлагат продукти с много висока защита, на чиято опаковка е обозначено, че са за деца.

Да си създадем навик

По-голямо внимание трябва да се обърне на навика да поставяме крем преди излизане, защото много хора не могат да свикнат с това, а в същото време е важно да го правят. Какъв е смисълът да изберем най-високият фактор, ако после ще го използваме няколко пъти в годината когато ходим на море?

От какво не сме защитени

Винаги е препоръчително да избягвате най-слънчевите и горещи часове от деня в разгара на лятото. Това важи дори и ако сте си набавили силен и надежден слънцезащитен крем.

Не забравяйте, че освен вредните UV лъчи, вие сте изложени на риск и от прегряване, а тук кремът няма как да ви помогне. Ако все пак се наложи да излезете по задачи на обяд, нанесете върху кожата фактор 30 или по-висок.

Бъдете сигурни, че обличате светли и широки дрехи от леки материи и винаги носете със себе си вода. Не се задържайте на открито за дълго, избирайте сенчести маршрути и не забравяйте да си сложите лека шапка.

От къде да закупим слънцезащитните продукти

Винаги е препоръчително да избираме внимателно мястото, от което купуваме слънцезащитните кремове, защото рискуваме да попаднем на некачествен продукт. За да сме сигурни в произхода на продукта, най-добре би било да пазаруваме от аптека. Ако искате да пазарувате онлайн, на AptekaMedea.bg можете да намерите голямо разнообразие от изключително качествени продукти на добра цена. Освен това, аптека Медея дава възможност да се възползвате от промоционални предложения, които не са за изпускане.