Детската купа на шампионите ЛУКОЙЛ отново е част от европейския календар на престижните международни турнири за млади футболисти. Целта на турнира, чийто официален партньор е компанията Лукойл, е да подари на децата от цяла Европа възможността да станат бъдещи световни футболни звезди..

Под девиза "Brings together", в големия финален турнир, който ще се проведе от 4 до 8 септември в Пловдив, ще вземат участие детските отбори на италианския клуб "Интер", белгийския "Андерлехт", румънския "Стяуа", сръбския "Цървена звезда" и турския "Бешикташ". Правото да представят Русия във финалите получиха футболистите на московския "Спартак", които победиха в Общоруските квалификации, а честта на България ще защитават домакините от "Ботев" - Пловдив.

Lukoil Cup 2019 е част от богатата празнична и културна програма на тазгодишната Европейска културна столица град Пловдив, на която могат да се насладят десетки хиляди туристи от цял свят. Церемонията по откриването ще се състои на 3 септември в Античния театър, включен в регистъра на ЮНЕСКО.

Подробна информация за турнира можете да намерите на официалния му сайт www.lukoilcup.com