Най-успешният израелски сериал за последното десетилетие - "Фауда" (Fauda), дебютира и в България - премиерно в ефира на bTV Action! От 11 декември (понеделник), всяка делнична вечер от 21:00 ч. зрителите ще имат възможност да проследят разтърсващата история на израелски шпионин, който не се спира пред нищо, за да извоюва сигурността на родината си и личното си щастие.

Историята:
Главен герой във "Фауда" е оперативният агент Дорон Кабилио (в ролята: Лиор Радж) - служител на израелското военно министерство и командир от контраразузнавателното звено, отговорно за ликвидирането на особено опасни врагове на държавата - терористи, убийци и заговорници. След десетки секретни мисии под прикритие, редица осъществени екзекуции и дълги години на компромиси в личния живот заради професията, Дорон е пенсиониран, а бъдещето му се очертава да е спокойно, след като се премества в малко градче, далеч от хаоса и напрежението. Там той отглежда специален сорт грозде за производството на собствено вино в семейна идилия със съпругата си и двете им деца.

Всичко за Дорон се преобръща на 180 градуса, когато един ден отново не получава обаждане от Израелските отбранителни сили (IDF).

Източник: bTV Media Group

Източник: bTV Media Group

Източник: bTV Media Group

Пенсионираният агент разбира, че последният човек, който вярва, че е убил, всъщност се е оказал жив... Уговорката с министерството е агент Кабилио да се върне на служба до окончателното ликвидиране на терориста - задача, която впоследствие се оказва невъзможна. За да извоюва личното си спокойствие, Дорон е принуден да се завърне към амплоато си на безмилостен убиец, който не се спира пред нищо... Последният му враг, замесен в огромен терористичен заговор, обаче ще преобърне играта, както никога досега. Какъв ще е изходът, зрителите на bTV Action ще разберат от 11 декември (понеделник), всяка делнична вечер от 21:0 ч.

Източник: bTV Media Group

Източник: bTV Media Group

За сериала:
"Фауда" стартира в Израел през 2015 г. и постига огромен международен успех, в основата на който стои пълнокръвното представяне на израелско-палестинския военен конфликт през историите на персонажите в сериала. Екшън поредицата хвърля светлина върху живота на агентите от специалните служби, които плащат висока цена, за да осигурят спокоен живот за своите съграждани, близки и приятели. 

Източник: bTV Media Group

Създателите на "Фауда" - Лиор Радж (изпълнител и на главната роля) и Ави Исахаров - са бивши служители на специалното подразделение на армията "Дувдеван", което се занимава с неутрализиране на палестинските терористи. На арабски "фауда" означава "хаос" - кодова дума, която израелските агенти под прикритие сред арабското население на Западния бряг са използвали, когато са били разкривани. До момента от поредицата са показани четири сезона, като съвсем скоро предстои премиерата на най-новия пети.

Източник: bTV Media Group

Не пропускайте премиерния израелски сериал "Фауда" - от 11 декември (понеделник), всяка делнична вечер от 21:00 по bTV Action!