Нито една бутилка FIND ME не е случайна. Освен богат вкус, тя носи в себе си характера на мястото, където е създадена. Координатите отвеждат на приключение, а крайната дестинация е място с богата и бурна история, прочуто с дългогодишни винени традиции.

Етикетът отвеждат към място, където слънцето и морето се срещат, за да създадат уникалните условия, в които се отглежда гроздето на Black Sea Gold. Резултатът е богато вино с изключителна свежест и характерната минералност, а това може да се придобие само в района на Поморие!

И седемте вина от серията са направени от ръчно брано грозде, селектирани зърна и внимание към всеки детайл. Ферментират в съдове от нераждаема стомана, а в последствие всяко вино поема на своето пътешествие.

Не е от Марлборо, но е от Поморие

Совиньон бланът още е в своя възход, а Совиньонът нa Black Sea Gold с всяка глътка ни отвежда на морския бряг и нашепва за близостта на вълните. FIND ME Совиньон блан провокира сетивата с чисти и интензивни аромати на прясно окосена трева, съчетани с нежни нотки на папая и тропически плодове. Виното грабва със силен вкусов аромат, обем, а накрая завършваме с безкрайна свежест. Накратко - всичко, което трябва да бъде един Совиньон - свежест, лекота и свобода.

Като вземем чистата и непринудена свежест и добавим 40% Пино гри, се получава истинска експлозия от интензивни аромати и обем във вкуса. Тропическите нюанси и акценти на прясно окосена трева на Совиньона се допълват от нежните аромати на Пино гри, които го обогатяват със нотки на зрял сочен плод и свежест. FIND ME Совиньон блан х Пино гри ще достави наслада на тези, които са любители на свежите сортове.

Отлежало в акациеви бъчви - едно различно Шардоне

Акациевото дърво е използвано още преди 200 години за отлежаване на бели вина във Франция, Испания, а и по нашите географски ширини. Характерно за акациевата бъчва е по-мекото влияние на дървото върху ароматните и вкусовите качества на напитката. В резултат на това Шардоне FIND ME е свежо с изразени цветни и плодови аромати на зряла праскова и сочен цитрус. Виното е добре балансирано и хармонично. Отлежаването в 700-литрови акациеви бъчви за 30 дни обогатява Шардонето и запазва неговия плодов характер. Това богато и нежно Шардоне определено не е за изпускане и трябва да бъде опитано!

За тези, които могат да оценят лукса в съчатанието на Вионие и отлежало в акацеиви бъчви Шардоне - купажът на FIND ME е правилният избор. Прелъстителните аромати на двата сорта се комбинират отлично, за да доставят невероятно удоволствие за сетивата. Аромати на праскова и кайсия се съчетават с нотки на масло, които Шардонето придобива от отлежаването му за 3 месеца в акациеви бъчви. Резултатът е плътно и хармонично изживяване за сетивата с приятна свежест във вкуса.

Снимка: Черноморско злато

Не от Прованс, а от Южното Черноморие

Французите имат големи традиции в производството на розе, но и те ще оценят Rosé FIND ME Сира х Каберне фран. Самотокът от гроздовата мъст ферментира в иноксов съд при ниски температури, за да се запазят максимално свежестта и нежните плодови аромати на гроздето. Искрящият и нежен цвят на Розе FIND ME се допълва от изключителен финес и елегантност във вкуса. Виното приканва с нежни плодови аромати, съчетани с обем и сладост във вкуса. Финалът е с деликатна свежест и характерни минерални нюанси, които гроздето може да придобие само в района на Поморие.

Снимка: Черноморско злато

Искрящ Каберне Фран - звездата в серията

Каберне фран е един от трите основни сорта в популярното френско Бордо. Участта му е да живее в сянката на Каберне совиньон, който се предполага, че е негов генетичен потомък. Но който е опитвал този сорт, знае, че не е за подценяване, а екипът технолози на Black Sea Gold му е отдал честта да бъде звезда в новата серия FIND ME! Франът има наситен цвят, а ароматите са прелъстителен букет от зряла боровинка, горски плодове и касис. Плътното тяло на виното обгръща сетивата с наситени плодови аромати. Виното се характеризира с баланс, хармония и кадифени танини в безкрайния послевкус. Всички качества на виното са загладени от 24 месеца отлежаване в 225-литрови френски дъбови бъчви.

Снимка: Черноморско злато

Понякога от щастието ни дели само една чаша вино. Ако е от FIND ME Сира х Мерло щастието, ще продължи дълго заради безкрайния послевкус. Сирата доминира в купажа, но Мерлото го допълва отлично, за да придобие виното наситен цвят. Тук отново сме обгърнати от плодови аромати, а спокойно можем да кажем, че характерното за него е балансът, а това може да бъде отличен избор за една хармонична ноемврийска вечер.


Материалът е предоставен от Черноморското злато.