Слънце, плаж, море. А може би хижа, планина, гора.... Независимо как виждате перфектната почивка, август вече е тук и носи обещание за релакс, отмора и незабравими летни емоции. Отпускарската атмосфера се усеща във въздуха, а освен дългите дни, лятото ни радва и с дългите вечери, в които можем да се забавляваме и с първокласни филми, каквито са и новите заглавия в А1 Видеотека.

Верни на стила си, А1 отново предлагат на абонатите на Xplore TV кино хитове за всеки вкус. Екшън-приключенската комедийна анимация "Соник: Филмът" (2020), историческата драма с 6 номинации за Оскар "Малки жени" (2019) и смразяващият трилър "Островът на фантазиите" (2020) са горещите августовски попълнения в каталога с филми на Xplore TV.

Соник - синият таралеж от друго измерение

Историята за култовия син таралеж грабва малки и големи. Преследван от извънземни, Соник преминава през куп препятствия, за да намери убежище. Без да подозира, таралежът всъщност е обект на интерес и от страна на Американското правителство. За да помогне в залавянето на Соник, от Вашингтон наемат д-р Роботник, в чиято роля се превъплъщава Джим Кери. Той от своя страна обаче има пъклен план за световно господство и именно силите на необикновения таралеж са му нужни, за да го реализира. Неочаквано Соник получава помощ от полицая Том и заедно успяват да осуетят плановете на лудия професор Роботник.

Малките жени и големите неща от живота

Зрителите на А1 Видеотека могат да се насладят и на последната екранизация по романа на Луиза Мей-Олкът "Малки жени". Историята проследява живота на четирите сестри Марч, разказана през погледа на бунтарката Джо. Сестрите Марч остават да живеят само с майка си, тъй като баща им е призован в армията по време на Гражданската война в Америка. Филмът проследява съзряването на четирите момичета Джо, Мег, Бет и Ейми и превръщането им в жени в тежките времена след Гражданската война. Освен вълнуваща смесица от тревоги, радости, вълнения, болести и първите любовни трепети, историята на сестрите Марч показва и най-важният урок - как да отстояват свободата и независимостта си. Звездният актьорски състав в лицето на Сърша Ронан, Ема Уотсън, Флоренс Пю, Елиза Сканлън и Тимъти Шаламе и талантливата Грета Гъруиг в ролята на сценарист и режисьор, обещават истинска наслада с вдъхновяващия и вълнуващ нов прочит на един от най-обичаните класически романи.

Внимавай какво си пожелаваш на острова на фантазиите

Хорър адаптацията на популярния ТВ сериал от 80-те години на 20-ти век "Островът на фантазиите" е за почитателите на адреналина в киното. Идиличната на пръв поглед картинка - слънчев остров в Тихия океан, далеч не е такава, каквато изглежда. Г-н Рурк (Майкъл Пеня) ръководи луксозен, магически курорт, който всъщност се оказва мрачно място, на което посетителите ще се озоват лице в лице с грозната си страна. Гостите трябва да разрешат злокобните загадки на острова, за да се спасят от собствените си смели фантазии.

На разположение на зрителите на Xplore TV е каталог с над 15 000 филми и сериали, който включва заглавия от всички жанрове.

Освен А1 Видеотека, А1 Xplore TV предлага редица подобрения и внедрява нови функционалности, за да превърне гледането на телевизия в специално изживяване. Интерактивната платформа предлага на зрителите достъп до 4К Ultra HD канали, улеснено и интуитивно ТВ меню, универсално търсене, както и персонализирани AI препоръки според интересите на зрителя. С течение на времето платформата извежда на преден план съдържание, съобразено с клиентските предпочитания, като улеснява техния избор и им помага да не изпускат любимите си филми и предавания. Наскоро А1 Xplore TV спечели награда в категория "Интерактивна телевизия" от престижния международен конкурс за иновации "Продукт на годината 2020". Отличието бе присъдено на базата на проучване сред 2000 потребители в България, проведено от Nielsen International.