Най-интересното от света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, вече можете да проследите в HiCast - специален седмичен подкаст на технологичното лайфстайл списание HiComm. Екипът му влиза в нова роля, представяйки в аудио формат най-новото от света на технологиите, включително най-интересните игри, сериали и филми, както и софтуер, които може да бъде полезен за слушателите в ежедневието и работния процес.

Водещи на подкаста са заместник главния редактор Стоян Тошев и редакторът Герасим Ганчев, а компания им прави Хелиана Велинова, която отговаря за специалните събития в списанието.

Стоян е в издателството от деня на неговото създаване и раждането на списание HiComm, има близо 25 г. опит в IT сектора и е автор на стотици идеи и статии, гл. редактор и редакционен директор в издателството до 2013 г. Никога не прекъсва да работи за него. От 2019 г. е отново част от редакционния екип.

Герасим учи журналистика в Софийския университет. Интересува се от всякакъв вид нови технологии, особено смартфони и аудио системи.

Хелиана започва професионалната си кариера като редактор, а по-късно и главен редактор в един от първите вестници за технологии - вестник Компютри. Професионалният ѝ път я води на разнообразни места, но винаги остава свързана с технологиите. Организатор е на градския фестивал за игри Sofia Game Night.

Сред темите, които обхваща HiCast са иновативни джаджи, любопитни технологични новини, космос, социални мрежи, смарт устройства, изкуствен интелект, роботика, мода, иновации - като цяло - всичко интересно, което е направило впечатление на редакторите през седмицата. Октомври подкастът ще разшири формата си с гости - водещо професионалисти от различни области.

Ако интересните технологични теми ви интересуват, слушайте HiCast в някоя от следните онлайн платформи: Spotify, Apple Podcasts, Pocket Casts, Anchor.