По нашите географски ширини започващият днес месец април е този, в който пролетта все по-уверено настъпва и всички ние сме нетърпеливи за повече активности на открито, както и за влизане във форма за предстоящото лято. Изграждането на здравословни навици и стимулиране на движението както под формата на спорт, така и в ежедневието на всеки съвременен човек, е основен фокус на Huawei и постоянно обогатяващата се гама от носими устойства на компанията, сред които смарт часовници, смарт гривни и безжични аудио продукти. Затова Huawei в България обявява месец април за Месец на здравето и изхождайки от твърденията на учените, че 21 дни са необходими, за да се превърне едно действие в навик, отправя и три 21-дневни предизвикателства към своите настоящи и бъдещи фенове. Те са подкрепени с 15 атрактивни награди от портфолиото от смарт часовници, гривни и аудио продукти на компанията.

Къде и кога

Трите предизвикателства са обявени с постове на официална фейсбук страница на Huawei Mobile. Всеки може да участва в едно, две или и в трите предизвикателства, като всяко от тях има отделен награден фонд. Предвидени са и поощрителни награди, тъй като всеки опит за изграждане на здравословни навици е важен, незавизимо от цифровите изражения на резултата.

Срокът за изпълнение на предизвикателствата е от 1-и до 21-и април включително, като можете да споделите резултата си винаги, когато го постигнете, или до 24 април включително. Играта няма състезателен характер и всеки, който е изпълнил зададения минимум, участва в томбола за съответните награди в категорията, и всеки, който е участвал и споделил какъвто и да е резултат - в томбола за поощрителните награди.

Самите предизвикателства покриват най-масовата и достъпна форма на движение - ходенето, достъпни тренировки в спортове по ваш избор, и често подценяваната, но изключително важна за здравето ни рутина - сънят.

Използването на Huawei устройства не е задължително условие за участие, играта е отворена за абсолютно всеки, който иска да се настрои към една по-добра за здравето му пролет.

Предизвикателство Номер 1 - 150 000 крачки за 21 дни

Ходенето е най-достъпната форма на ежедневно движение, най-близка до природата, натоварва и заздравява комплексно целия ни опорно-двигателен апарат, регулира работата на сърдечно-съдовата система и подобрява настроението ни. Смарт часовниците и гривните разбира се, помагат в по-точното отчитане на резултата, в самия мотивационен процес и дори в по-бързото достигане до таргета, защото са винаги на ръката ни, но не са задължително условие за участие. Всеки смартфон, независимо от бранда, измерва крачки, и за всички предизвикателства Huawei признава скрийншот от всяко приложение и устройство, което е в състояние да покаже изпълненото предизвикателство.

Тази категория дава възможност на двама от участниците, направили минимум 150 000 крачки до 21 април и споделили доказателство за това в коментар под конкретния фейсбук пост от съответното мобилно приложение на телефона си, да спечелят съответно Huawei Watch GT 4 46mm Green или Huawei Watch GT 4 43mm Light Gold.

снимка: Huawei

 Предизвикателство Номер 2: 6 тренировки по минимум 30 минути в рамките на 21 дни

Втората категория е посветена на по-активно спортуващите и на тези, на които им трябва малко допълнителен стимул да превърнат изолираните си спортни изяви в трайна рутина. Желаещите да участват трябва да качат снимка като коментар под фейсбук поста, доказваща, че в периода 01.04-21.04.2024 г. са направили не по-малко от 6 тренировки по минимум 30 минути всяка. Видът спорт няма значение, повечето от смарт часовниците на Huawei например поддържат измерване на над сто вида спортни активности, включително йога, танци, базова гимнастика и много други, така че наистина всеки може да потренира и подобри физическата си форма. Отново, признават се данни от всяко мобилно устройство и приложение, което поддържа нужната функционалност.

снимка: Huawei

Двама от покрилите критерия за участие в тази категория ще спечелят революционните слушалки със C-bridge Design - Huawei FreeClip, които ще стъпят на българския пазар по време на обявеното предизвикателство. Изборът на тези аудио награди съвсем не е случаен. Поради изключителната си ергономичност и стабилност, те практически не падат, каквито и движения да извършвате по време на спорт, като същевременно осигуряват нужната осъзнатост за случващото се около вас, което е от ключово значение при тренировки като джогинг, колоездене и други подобни в градска среда.

Предизвикателство Номер 3 - 150 часа сън до 21 април

Последната категория дава възможност на участниците да спечелят един смарт часовник от много висок клас - Huawei Watch 4 Pro Titanium с eSIM и до 14 дни живот на батерията. Условието е само едно - да натрупат в приложението на телефона си не по-малко от общо 150 часа сън в периода на играта - 1 до 21 април 2024 г., като сънят се измерва със смарт гривна или часовник, поддържащи тази функция. Предизвикателството включва само общото количество сън, включително дрямките през деня, но за притежателите на смарт часовници на Huawei ще е интересно да проследят повече детайли за неговото качество - съотношението между трите различни фази на съня например, както и да получат в самото приложение Huawei Health ценни съвети за подобряването му.

Тук наградата е една, затова пък най-голямата - Huawei Watch 4 Pro - смарт часовник с титаниев корпус, космически теми на циферблата и поддръжка на eSIM. Последното означава, че може да се използва и за обаждания далеч от смартфона - например във фитнес залата, докато бягате и дори докато спите. Така можете да сте спокойни, че няма да пропуснете наистина спешно обаждане, но ще се освободите от не особено здравословния навик да заспивате пред екрана на смартфона.

снимка: Huawei

Награди, награди, и още награди

Както казахме, всеки може да участва в което иска и в колкото от трите предизвикателства иска. Наградният фонд за покрилите поне едно от тях дава шансове за спечелване на награда - Huawei Watch GT 4 Green, Huawei Watch GT 4 Light Gold, Huawei Watch 4 Pro с eSIM, и два броя Huawei FreeClip, според категорията. За всички, които са се включили в поне едно от предизвикателствата, независимо дали са успели да постигнат таргета му, са предвидени общо 10 фитнес гривни Huawei Band 8. За да играете за тях, също трябва да направите пост с коментар под съответния пост с предизвикателство.

Използването на приложението Huawei Health, което е налично за всички смартфони, независимо от марката им (за Android изтеглeте първо AppGallery и оттам Huawei Health), е препоръчително, но не задължително условие за участие. Тъй като смарт часовниците и смарт гривните на Huawei са съвместими и с Android, и с iOS устройства, ако притежавате носимо устройство на бранда, приложението Huawei Health ви дава богати възможности за анализ на резултатите, отвъд зададените цели на априлските предизвикателства.

Huawei ви желае здраве, забавление, успех и късмет в играта! Нейните подробни условия можете да намерите тук: https://bit.ly/bgHealthMonth2024

Съдържание на: Huawei