Роботите правят разликата

Да почистете подовете по интелигентен начин? Новите прахосмукачки робот Керхер RCV 3 и RCV 5 се справят с тази задача със своята тристепенна система за почистване. Независимо дали става въпрос за мокри или сухи замърсявания или комбинация от двете: почистването е систематично, бързо и ефективно във всички ситуации благодарение на лазерно базираната навигация. С приложението също е възможно да се персонализира почистването, да се запазват карти на стаи и да се създават графици за почистване.

Пълно техническо оборудване за лесно почистване във всички зони

Роботизираните прахосмукачки могат да почистват твърди подове и килими, могат да почистват подове с допълнителна приставка за мокро почистване или да почистват мокри и сухи замърсявания едновременно в комбиниран режим. Микрофибърната подложка, включена в комплекта, може лесно да бъде закрепена към модула за мокро почистване и свързана към робота. Резервоарът за вода може да се напълни лесно от чешмата - резервоарът на RCV 3 побира 170 mm вода, а резервоарът на RCV 5 побира 240 mm вода.

Новите прахосмукачки робот имат различни функции: измерват заобикалящата ги зона чрез лазерно сканиране и по този начин създават точни карти на помещенията. Жителите на многоетажни апартаменти могат да имат картографирани няколко етажа. Подовият сензор предотвратява случайно падане по стълби или от площадки. Роботите могат да се справят с наклони или ръбове с височина до 18 mm (RCV 3) или 20 mm (RCV 5). Когато процесът на почистване приключи, микрофибърната подложка може да се почисти в пералня. Прахът и замърсяванията се събират в контейнер, който може лесно да се почисти. Намира се в горната част на устройството и се почиства ръчно. След като програмата приключи или нивото на батерията вече не е достатъчно за цялата площ, прахосмукачките се връщат към докинг станцията за зареждане. След като батерията се зареди, почистването автоматично продължава. 

Източник: Kärcher

Допълнителни функции на RCV 5 благодарение на изкуствения интелект

RCV 5 се предлага с допълнителна двойна лазерна система. Тя помага за идентифициране на обекти, което му позволява да открива препятствия като кабели или обувки, оставени да лежат наоколо, и да ги избягва. Откритите обекти се маркират и показват със съответния символ на картата. RCV 5 автоматично разпознава килими и ги показва в приложението. В режим на сухо почистване действа така наречената функция "Auto-Boost": Всмукателната мощност се увеличава при почистването на килими.

Източник: Kärcher

Лесно използване с приложението Kärcher Home Robots

С приложението е възможно да запазвате и редактирате създадените карти на апартамента. Например, приложението може да се използва за индивидуално определяне кои стаи да се почистват с какви настройки. Ако определени зони трябва да се избягват по време на почистването, могат да се дефинират така наречените "забранени" зони. Потребителите могат също да ги създадат на картата особено замърсени зони, да определят специален режим на почистване за тази тях или да ги почистват по няколко пъти. Приложението може да се използва за задаване на графици за редовно почистване и да настрои други различни параметри на почистване. Например, има избор между успоредни почистващи канали (по-висока производителност на площ) или припокриващи се почистващи канали (Y-образна форма за оптимални резултати при почистване). Устройството може да бъде активирано за различни лица чрез приложението и по този начин да се управлява от всички членове на семейството.

Подов сензор гарантира, че прахосмукачките автоматично избягват стълби

Източник: Kärcher

Резервоарът за мокро почистване може лесно да се свали и напълни с вода

Източник: Kärcher

Ако дадена зона трябва да се избягва, това може да бъде определено в приложението

Източник: Kärcher

Компактните роботи се побират дори под мебели, в труднодостъпни места

Източник: Kärcher

Съдържание на: Kärcher