През септември Viasat History ще ви отведе на епично откривателско пътешествие и ще ви разкаже истории за живота и смъртта по бреговете на една от най-великите реки в света, Нил. Заедно с премиерите на "Нил: 5000 години история" и "Пирамидите: Разгадаване на мистерията", най-добрият ТВ канал за история на стария континент ще покаже изобилие от още поредици за Египет, сред които "Тайните на пирамидите", "Египетски загадки" и "Наполеон: Кампанията в Египет".

Снимка: Viasat History

"Нил: 5000 години история" дебютира в 23:00 часа на 2 септември, понеделник, и ще пропътува почти 1000 мили от устието на могъщата река, почти до границата със Судан. По пътя на тази поредица в четири части, Проф. Бетани Хюз - историк, автор, водещ на ТВ предавания - ще се срещне лично с археолози, изследователи и местни жители и ще разкрие изумителните останки на гробници, храмове и артефакти по бреговете на Нил.

Снимка: Viasat History

Специалист по древна и средновековна история и култура, Бетани посещава най-великите и най-необикновени паметници на Египет. Следвайки пътя на древните египтяни, тя пътува с няколко лодки (традиционни и модерни), спирайки на най-знаковите и впечатляващи забележителности и разказва мрачни и изненадващи истории за тази велика империя.

Снимка: Viasat History

Построяването на египетските пирамиди си остава неразкрита мистерия. Поредицата "Пирамидите: Разгадаване на мистерията" - в шест части - цели да разгадае техните тайни и да възкреси Египет отпреди 5000 години.

Много пирамиди и погребани останки все още не са открити. Сега египтолозите и археолозите имат нов подход, който използва въздушни и сателитни снимки, за да предостави нови улики за позицията, строежа и еволюцията на тези постройки. Девет от тях са изследвани от изцяло нова перспектива. Сред тях са пирамидата на Джосер, Хеопсовата пирамида и малко известната пирамида в Абу Раваш.

"Пирамидите: Разгадаване на мистерията" дебютира на 30 септември в 23:00 часа по Viasat History. "Нил: 5000 години история" е с премиера на 2 септември, в 23:00 часа, а маратон на цялата поредица в четири части вижте на 7 септември, събота, по Viasat History.

Снимка: Viasat History