Тя е дива и нежна, грациозна, но дръзко красива. Точно като смартфона, без който не може да работи, пътува и изобщо съществува. Тя е професионален модел, който може да се похвали с истински силно, модно портфолио. Такова, каквото сме виждали само по филмите, а в България малко модели имат - голямо, тежко и пропътувало света или поне няколко континента. Тя е любимата ни Мария Валентинова, а телефонът, който държи в ръцете си е най- новият флагман на пазара- Samsung Galaxy S10+. Не се отделя от него дори за минута, праща и проверява мейли, оглежда се в него и донаглася перфектното си червило. Но всъщност, истината е, че благодарение на него тя споделя най- ценните си моменти със семейството и приятелите си, когато е далече от дома си. А това се случва доста често...

Мария обича модата и модата определено обича нея, не я оставя на мира. Отвреме навреме можем да я видим в едни от най- елитните български списания, да я засечем на някой възлов билборд или в телевизионна реклама. Печелила е моделски кастинги в страни, които за разлика от нашата родина имат голяма индустрия и създават условия за развитие на истинска мода- Китай, Турция, Сингапур, Германия, Италия, Испания. Днес я заклещихме в един приятен "тет-а-тет" разговор за това какво се крие зад кадър и каква е професията като цяло.

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

Разказа ни за трънливия моделски път, който мнозина не виждат. И за това как модата и високите технологии еволюират. В тази връзка вече всеки работещ модел трябва да има нов и иновативен смартфон и това не е глезотия. Ето защо тя не прави компромис с качествените джаджи и се доверява на Samsung. Описа ни как преминава един стандартен моделски ден в чужбина:

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

  • - пътуване в задръствания и трафици в едни големи чуждестранни градове... с часове. Търсене на локации, където се намират агенциите и самите кастинги. Понякога с колега, но много често сама. В този случай последен модел смартфон с повече приложения и екстри, определено не е просто фасон, а необходимост.
  • - Мария споделя какво са полароиди. За тези от вас, които не знаят, това са снимките, които "майките" модни агенции предоставят на рекламодателите, за да могат да добият реална представа от тях, след като са видели портфолиото им. Бързаме да споделим, че това са абсолютно чисти кадри, без никакви филтри и грим, представят моделите в техния естествен натюрел. Мария споделя какъв плюс е да имаш хубав телефон с висока резолюция в случаите, когато букърите не успяват да направят добри снимки. Samsung Galaxy S10+ неведнъж е спасявал положението и в ситуациите, когато тя е далеч от вкъщи, не е виждала роднините си и приятелите с месеци. Тогава и издръжливата батерия не е за подценяване.

Да покажеш гледаата на мама, най- добрата си приятелка от балкона на моделския ти апартамент не би могло да се случи в края на деня, когато нямаш батерия. Не и с най- новия модел смартфон на Samsung, казва госпожица Валентинова. Тя обожава копринено гладкото докосване на екрана на телефона си, особено пътувайки в трафиците... Много лесно го намира в чантата си, защото е приятен на допир и със сигурност нейната мини вселена в едно.

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

В модния свят на 21- ви век не се пробива без удивителна камера, пълнокръвен звук, впечатляваща издръжливост на батерията, великолепен дизайн и усещане... и истинска моделска визия! Без екстеншъни, без фотошоп, без тигрови щампи! Да припомним, професионалните модели в чужбина през деня не носят токчета, а кецове, не слагат силен грим и путъват с метрото... там ги намират и букърите на големите световни агенции... И ползват високотехнологични телефони, например нашият добър приятел- - Samsung Galaxy S10+.

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

 

  • Модел: Мария Валентинова, Интермоделс
  • Фотограф: Студио КАРЕ за #URBN
  • Грим: Росина Георгиева за #URBN
  • Коса: Димитрина Колева за #URBN
  • Стайлинг: Сирма Маркова за #URBN
  • РМ: Вяра Младенова, URBN