На 7 юни бе официално открита нова спортна площадка в столичния квартал "Дружба" 2. Площадката е изградена от верига хипермаркети за дома и градината "Практикер", със съдействието на Столична община. Специални гости на събитието бяха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и г-н Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг".

Спортната площадка се намира в междублоково пространство, до бл. 411 в "Дружба" 2. Тя е с размери 20х40 м и на нея могат да се играят мини футбол, баскетбол и хандбал. Площадката е оградена и осветена, положен е нов асфалт, а достъпът до нея е безплатен и свободен.

Новата придобивка е подарък от "Практикер" за жителите на района по повод откриването на напълно обновения хипермаркет "Практикер" на "Цариградско шосе". Откриването ѝ бе отпразнувано със спортно състезание между ученици на 163 ОУ "Черноризец Храбър". Всички участници в игрите получиха подаръци от "Практикер".

 

Специални гости на събитието бяха г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и г-н Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг".

ЗА КОМПАНИЯТА

"Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на хипермаркетите за техника "Технополис", придоби целия бизнес на "Практикер" в България и към момента управлява 12 обекта от веригата в 11 големи града на страната. От тогава до сега "Практикер" удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора "Направи си сам" в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.