След броени часове предстои Kaufland София Полумаратон - едно от най-мащабните събития за шосейно бягане в столицата, което на 12 май, неделя, ще събере на едно място над 1700 човека, обединени от любовта си към бягането и спортния си хъс. Нещо повече - тази година събитието ще ограничи използването на пластмаса за еднократна употреба, като замени всички пластмасови консумативи с техни устойчиви алтернативи.

За да се справи човек с предизвикателството на дългата дистанция, каквито именно са дистанциите на маратоните и полумаратоните, е необходимо да е зареден с тонус и енергия. А те се набавят чрез качествената храна.

Диетолозите препоръчват плодовете и зеленчуците като незаменима част от всеки хранителен режим. Начинът на хранене непосредствено преди бягане също не е изключение.

Плодовете и зеленчуците са много важна част от цялостната подготовка преди бягане, защото те зареждат тялото с енергия и тонус. Най-добре е да се приемат в сурова форма или в смутита и фрешове.

Универсалният плод, подходящ непосредствено преди бягане, е бананът. Той може да бъде заменян и с други плодове като мандарини или ягоди, например.

След бягане пък е важно да възстановим изразходената енергия, затова е добре менюто да е богато на зеленчуци - свежи салати, авокадо, гъби.

Не бива да подценяваме качеството и свежестта на плодовете и зеленчуците. В Kaufland те са гарантирани, благодарение на стриктния контрол, който компанията прилага от полето до рафта в магазините. От засаждането и регулярните наблюдения на производствените процеси, през редовните месечни проверки на нивата на пестициди в местни и международни сертифицирани лаборатории, до отличните условия на съхранение и логистика, които позволяват продуктите да бъдат доставени свежи от полето до потребителите в рамките на най-много 24 часа след брането.