Малко са мъжете над 50 години в България, които не са запознати с простатата като част от отделителната система и ролята на профилактиката. Темата от години е в публичното пространство и им помага да подхождат с по-голяма отговорност към своето здраве като не пропускат ежегодното проследяване. ЛЕЙЗЪР МЕД е специализирано лечебно заведение в решаване на проблемите с простатната жлеза с 3 филиала в страната - София, Варна и Стара Загора, най-голям опит в лазерната хирургия на простатата, ежедневен цикъл на работа. Във всеки от филиалите работи максимално усъвършенствана лазерна система Тулиум 200 вата.

По какво ще познаете, че е време да проверите състоянието на простатата си?

Първите оплаквания са свързани със зачестяване на позивите за уриниране. Прави ви впечатление, че посещавате тоалетната по-често отпреди, а понякога имате нужда да стигнете до нея с по-забързан ход. Друг път, непосредствено след излизане от тоалетната, настъпва следващ уринарен позив и налага да се върнете. Освен това, започвате да ставате и през нощта поне 2-3 пъти. С времето престоят в тоалетната се удължава заради затрудненост и отслабване на струята. Съветът на уролозите е да се консултирате още при първите нарушения в уринирането.

Какви са причините?

Процесите, които протичат, са резултат на нарастването на тъканта на простатата. Тя се "настанява" в територията на съседните органи - пикочен мехур и пикочен канал, с което нарушава нормалното им функциониране. Мехурът намалява вместимостта си и започва да сигнализира за отделяне на урината при по-малки събрани количества. В същото време изходът му може да е притиснат от простатната тъкан и урината да не успее да се освободи напълно. Събраната остатъчна урина създава риск от разширяване на мехура, инфекции, поява на дивертикули, камъни и др. При натиск от простатна тъкан върху пикочния канал се образуват стеснения, които затрудняват пътя на урината и струята е затруднена, а в по-тежките случаи на капки.

Лечението на увеличената простата протича по 3 метода:

  • ТУР (трансуретрална резекция) - през естествените уринарни пътища се достига до простатата, където тъканта й се реже с ток. Методът създава условия за вътрешно кървене и увеличена кръвозагуба. Приложим е при жлези с обем до 60-70 куб.
  • Отворена операция - използва се при жлези с обем над 70 куб., изисква разрез на коремната стена и по-дълъг възстановителен период. Честа практика е кръвопреливането.
  • Лазерна хирургия - безкръвна, с минимален риск от интраоперативно кървене, бързо възстановяване. Резултатите й се определят от вида на лазера и съпътстващите го характеристики за мощност и прецизност.

Тулиум 200 вата е най-доброто, измислено досега, в лазерната простатна хирургия - и като технология, и като характеристики. С него простатата се изпарява (техниката се нарича вапоризация), без значение от обема й, при съкратено време под упойка. В сравнение с другите лазери, с които се работи в България, няма по-прецизен и по-бърз като изпълнение на процедурата. Прониквателната му способност е само 0,2 мм, което е равносилно на безрисковост и максимализъм при премахването на ненужната тъкан. След интервенцията уринирането е като в младостта - със силна струя, без затруднения и напълно освободен пикочен мехур.

В Лейзър Мед - София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

За допълнителна информация:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg