Често се опитваме да изберем спално бельо на базата на съвети и препоръки от страна на търговците. Разчитаме на техния ноу-хау, на натрупаните умения, а и на това, че разполагат с много познания, натрупани на базата на впечатленията на стотици и дори хиляди клиенти.

Онова, обаче, за което не се замисляме, е, че няма как друг човек да ни помогне да изберем чаршафите и въобще спалното бельо като цяло, защото всеки човек има уникални усещания за допир, за това кое е приятно и кое не.

Кога да се консултираме в покупката на спално бельо

Ако сте се ориентирали към определен тип продукти и просто имате колебания между два или три различни модела спално бельо, тогава можете да поговорите с търговеца и да попитате за особеностите на моделите.

По този начин ще знаете кой с какво се отличава, а на базата на тази информация ще можете да прецените кой продукт ще ви допадне най-много, тоест кой е най-подходящия за вас самите.

Често най-качествени и приятни на допир са смесените материи чаршафи

Много често се случва така, че смесените материи успяват да предложат най-добри качества и това не е случайно. Все пак всеки вид текстил си има някакви характеристики, които по този начин се обогатяват от особеностите на друг тип плат.

Пример за това може да са чаршафите, които предлагат 50% лен и 50% памук. Особеното при тях е, че не изглеждат като лен, а както знаете, той има много специфична и лесно разпознаваема текстура. Недостатъкът му е, че се намачква.

Когато се смеси с памук, обаче, ленът запазва уникалната си здравина, но губи свойството си да се намачква. Е, губи и част от чара си, но пък всичко останало си заслужава.

Друга комбинация, която си струва да се помисли е 10% полиестер и 90% памук. Тя е уникална с това, че е изключително приятна на допир. Всъщност, това е доказано от опита на много хотели, които с цел да предоставят оптимално добри условия на гостите, залагат на този вариант.

Ниският процент полиестер създава усещане за гладкост, но дишащите и проветриви свойства на памука се запазват напълно непокътнати (можете да разгледате на Spalnobelyo.eu).


Рекламен материал.