"Всеки носи в себе си чумата, никой в света не е неуязвим по отношение на нея. И човек трябва да бъде непрестанно нащрек, за да не би в миг на разсеяност да дъхне в лицето на другия и да му предаде заразата."

Албер Камю

Едва ли писателят, философ и нобелист Албер Камю е предполагал, че неговите думи, написани в далечната 1947 година, ще са толкова актуални и днес, в ситуация, която поставя на изпитание цялото човечество. Звучи парадоксално, но е факт, че една микроскопична частица, неспособна да се възпроизвежда самостоятелно, затвори държавни граници, изолира градове, наложи ни да стоим в домовете си. Нападайки своите жертви, без оглед на социален статус, финансово положение, политическа принадлежност или други особености, тази частица постави своеобразен знак за равенство между хората, принуди ни да пренаредим системата от стойности, генерираща поведението на всеки от нас. Парадоксално е, че изолацията ни сближи. Спазването на дистанция ни накара да разберем колко ценна е човешката близост, колко скъпи са ни непосредственото общуване, топлината на прегръдката, приятелският израз на ръкуването. Застави ни по-често да се обръщаме към духовността. И почти като във великата гравюра на Албрехт Дюрер "Ръце", ни доведе до разбирането, че сухите, загрубели, разранени и зачервени пръсти (поради спиртната дезинфекция сега) са пренебрежимо малък проблем в усилията за опазване на човешкия живот.

И така, нанасяме си леки вреди, за да се спасим от тежка болест. Въпреки безпрецедентната ситуация, разумно е да се възползваме от облекченията, с които разполагаме. Едно от тях се нарича

"Dermо-Carе"

Представлява спрей-пяна без добавени вещества и без силикон. С помощта на "Dermо-Carе" заглъхват кожните обриви, възникнали след интензивна употреба на спирт и други дезинфектанти. Продуктът не причинява алергични реакции и възпалителни изменения. Има антисептичен ефект и води до бързо възстановяване на кожата. "Dermо-Carе" се отличава с овлажняващо и подхранващо действие върху кожата като едновременно с това я почиства, хидратира и омекотява.

Предимство на продукта е, че не изсушава и не уврежда кожните клетки, защото не съдържа спирт и разрушава микробите без неговата помощ. Постига това благодарение на съставките си - бизаболол (натурален продукт, придобит от цветовете на лайка, бял равнец или други растения) и екстракт от билката хамамелис. Тези съставки действат еднопосочно и взаимно подсилват ефектите си като убиват микробите, намаляват възпалението и успокояват кожата.

За възстановяването ѝ, след интензивно използване на дезинфектанти на спиртна основа, допринасят и съдържащите се в "Dermо-Carе" пантенол (витамин B5, който участва в обменните процеси на кожното възстановяване) и съединението 1,2,3-пропантриол (т.нар. глицерин, който идеално попива в кожата, и има леко противовъзпалително и противомикробно действие).

Свойствата на продукта са потвърдени клинично

в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" от екипа на проф. Шери Таджер, д.м.н. и в Катедрата по дерматология и венерология при МУ-София от екипа на проф. Николай Цанков, д.м.н.

В проучването на проф. Таджер умишлено са включени най-тежките раневи инфекции на пациенти с различен имунен статус от всички възрастови групи. Установени са следите предимства на "Dermо-Carе":

  • Ускорява образуването на гранулационна тъкан и води до по-бързо цялостно тъканно възстановяване;
  • Подобрява процеса, при който се доставят кислород, хранителни вещества и микроелементи до кожните клетки посредством артериалната кръв;
  • Подсушава гнойните рани;
  • Не позволява подхранване на инфекцията;
  • Намалява миризмата от раната;
  • Не причинява алергични реакции и възпалителни обриви;
  • Ефективен е както при леки раздразнения, така и при увреждания, получени от залежаване и нарушения в кръвооросяването на кожата, включително декубитални язви;

Крайният извод е, че продуктът проявява висок антисептичен ефект, независимо от възрастта и имунологичното състояние на хората.

Според екипа от дерматолози, ръководени от проф. Цанков, "Dermо-Care" няма никакви странични действия, лесно се прилага, бързо прониква в кожата и е много икономичен. Подходящ е за:

  • дългосрочно използване;
  • всекидневна грижа при раздразнения и разранявания;
  • възстановяване на възпалена кожа.

Продуктът се препоръчва като помощно средство както при малки рани, така и при тежки язви и мехури по кожата. Заключението е, че "Dermо-Care" е ефективен продукт за ежедневно приложение при възпалителни и инфекциозни дерматози.

Търсете в аптеките и онлайн на: https://proviotic.bg/dermo-care

 

*Рекламна публикация