Спалнята е мястото, където завършват натоварените ни дни. Всъщност там прекарваме доста време и е странно, че рядко обръщаме на това помещение достатъчно внимание. Специалистите обаче знаят, че леглото трябва да бъде уютното и топло убежище, което да ни дава възможност да се отдалечим от проблемите, да се отпуснем и насладим на истинска, зареждаща почивка.

Има начин да постигнете този ефект в спалнята си, дори ако бюджетът Ви не е много голям. Помнете, че това е дългосрочна инвестиция не само в уюта на дома Ви, но и във Вашето собствено спокойствие.

Най-лесният начин да преобразите изцяло спалнята е да се снабдите с подходящото спално бельо. Разбира се, дизайнерското, луксозно спално бельо е доста скъпо. Но ако идеята да вложите прекалено много средства в чаршафи не Ви е по вкуса, има начини да постигнете същото усещане и с по-малък бюджет. Ето как:

Вземете най-доброто качество, което можете

Колкото по-качествено е спалното бельо, толкова повече уют и красота ще имате в спалнята си. Но важно е също и че ще му се радвате по-дълго време - качествените чаршафи ще изглеждат перфектно години наред и от тази гледна точка са по-евтиният вариант в дългосрочен план.

Разбира се, сума накуп може да Ви се стори стряскаща. Но това също е нещо, което можете да преодолеете. Купуването на ново спално бельо рядко е наистина спешно, така че можете да си позволите да изчакате добра промоция. Следете периодично разпродажбите, за да можете да вземете максимално добро качество за парите си.

Използвайте едноцветно спално бельо

Някои домакини предпочитат да покриват с шалте леглото си, когато не го използват. Ние обаче препоръчваме да вложите предвидената за шалте сума в покупката на по-качествено спално бельо и да използвате самата завивка, за да покривате леглото. Така ще получите усещане за лукс и по време на сън, и през деня. Нещо повече - този вариант е по-здравословен, отколкото да прибирате всяка сутрин завивките си в ракла, тъй като дава възможност на тъканите да изсъхнат и да се проветрят от потта и акарите.

За да постигнете добър стил с минимални средства, използвайте едноцветни завивки, дори чисто бели. Често те са по-евтини от пъстрите или щампованите, а и бялото спално бельо се пере много по-лесно, тъй като петната могат да се премахнат с обикновена белина.

Сложете възглавнички

След като метнете върху леглото бялото спално бельо, лесно можете отгоре да наредите няколко пъстри възглавнички, които да добавят цвят и уют. Тук вече можете да избирате дизайн, текстура, цветове и форми по Ваш вкус, без да се тревожите за бюджета си, тъй като не е необходимо те да бъдат с високо качество. Можете да намалите още повече разходите, като купите само калъфки за старите възглавници, които вече имате у дома.

Добавете пухкава завивка

Дотук имаме бяло спално бельо за основа и цветни възглавнички в горната част на леглото. Това, което липсва във Вашата нова спалня с дизайнерски вид, е пухкаво одеялце в долната му част. Изберете го така, че да бъде в подходящи тонове и с хубава текстура, в която Ви се иска да се гушнете. То не само ще донесе още повече усещане за комфорт, но и ще бъде и практично, и икономично.


Материалът е предоставен от eMAG.