Ето как да възстановите и укрепите косата си:

Определено няма жена по света, която да не иска да има копринена и здрава коса. Въпреки всички процедури, на които жените подлагат косата си, не е лесно да я поддържат здрава и силна. Тук са всички грешки, които правим в грижата за косата и как да ги избегнем.

Първото и най-важно правило е да не смесваме горещо и студено. Не изсушавайте косата си с най-горещата настройка на сешоара, не я изправяйте или навивайте, докато е мокра. Това изтощава косъма и допълнително го "разцепва" и е най-голямата грешка, която допускаме. Затова изсушете косата си добре, преди да ѝ приложите каквито и да е горещи уреди за стилизиране.

Грешна температура на водата

Снимка: L'Oreal Elseve

Топлият душ е успокояващ и релаксиращ, но избягвайте екстремните температури на водата, когато миете косата си. Горещата вода може да лиши косата от естествените ѝ масла, което от своя страна я изсушава и я прави по-крехка. Най-добре е да миете косата с хладка вода. Хладката вода е напълно достатъчна, за да стимулира кръвообращението в корените на косата и да отстрани всичките замърсявания.

Кажете "ДА" на грижата преди измиване

Снимка: L'Oreal Elseve

За да предотвратите прекомерния косопад, трябва да почиствате добре косата си преди миене. Навлажнените космени фоликули са уязвими и склонни към разрушаване. Разресването, когато косата е мокра, причинява сериозни поражения както на корените, така и на краищата на косата, което води до накъсване. Затова почиствайте косата си преди миене. Разресването от корена до върха е добре за косата и ѝ придава блясък, така че разресването веднъж или два пъти дневно може да бъде полезно.

На всички ни се е случвало обаче краищата на косата ни да изглеждат занемарени и "цъфнали". Когато краищата на косата са "разцепени", са необходими много усилия, за да изглеждат отново здрави. Но и за това има лек - грижата за коса Elseve Bond Repair, която се използва преди шампоана, възстановява косата отвътре и цялостно, с помощта на формула с лимонена киселина, която е важна съставка на този нов продукт, който вече се предлага и у нас. Нанесете Elseve Bond Repair преди измиване с шампоан върху влажна коса, от скалпа до краищата. Оставете да действа 5 минути и изплакнете обилно. Продължете процедурата с шампоана от същата линия и след това нанесете балсама Bond Repair.

Кажете "НЕ" на твърдите кърпи и силното изсушаване

Силното разтриване на косата с кърпа или използването на кърпа с груба текстура уврежда краищата на косата и ги изсушава. Причината за накъсването е, че кичурите на косата губят блясъка си.

Вместо това трябва внимателно да притиснете мека кърпа към косата и просто да изстискате излишната вода от скалпа.

Снимка: L'Oreal Elseve

Спете с леко вързана коса

Ако спите с пусната коса, тя се заплита и къса по-лесно. Ето защо на сутринта този вид коса изисква нови процедури и ново "малтретиране", защото често бързаме и нямаме време за нежно и леко разресване.

Затова е важно да връзвате косата си на слаба конска опашка или на слаба плитка преди лягане. Това ще предотврати заплитането и накъсването на косата.


Материалът е предоставен от L'Oreal Elseve.